Main Content

VIDEO: Erik Černák sa vrátil na ľad. Tampa Bay aj vďaka nemu prerušila sériu prehier

streda, 8. marec 2023 09:09 | Autor: TASR

Erik Černák
Erik Černák | zdroj: TASR

Slovenský hokejista Erik Černák sa po dvojzápasovej absencii zapríčinenej zranením nohy vrátil v noci na stredu do zostavy Tampy Bay.

Černák vynechal uplynulé dva duely pre zranenie nohy, ktoré utrpel pri blokovaní strely v noci na sobotu v zápase s Pittsburghom.

Proti Flyers bol späť v zostave Lightning, v druhej obrannej dvojici odohral 20:55 min., prezentoval sa jednou strelou na bránku, tromi hitmi, zblokoval päť striel súpera a pripísal si plusový bod.

Alex Killorn a Nikita Kučerov sa na triumfe "bleskov" podieľali zhodne dvomi gólmi a asistenciou, Michail Sergačov mal dve asistencie a brankár Andrej Vasilevskij prispel 33 úspešnými zákrokmi. Kým Černák sa do zostavy vlaňajšieho finalistu vrátil, iný dôležitý obranca Tampe vypadol, pre zranenie v dolnej časti tela nehral Švéd Victor Hedman.

NHL - výsledky:

Florida - Vegas 2:1, New Jersey - Toronto 3:4, Tampa Bay - Philadelphia 5:2, Pittsburgh - Columbus 5:4 pp, Montreal - Carolina 3:4 pp a sn, New York Islanders - Buffalo 3:2, Minnesota - Calgary 0:1 pp a sn, Arizona - St. Louis 6:2, Colorado - San Jose 6:0, Seattle - Anaheim 5:2