Main Content

PRED PREDKOLOM: Dukla alebo Dukla?

utorok, 7. marec 2023 10:28 | Autor: Róbert Kalnický

Michalovce - Trenčín
Michalovce - Trenčín | zdroj: TASR

Už zajtra na Slovensku štartuje predkolo play-off. HK Dukla Ingema Michalovce v sérii hranej na tri víťazstvá vyzve HK Duklu Trenčín. Prinášame menšiu analýzu série, ktorá rozhodne o postupujúcom do štvrťfinále.

Brankári:

Brankársky post majú oba tímy obsadený kvalitne. Bránkovisko Zemplínčanov v strážia Stanislav Škorvánek a Andrej Košarišťan. Je otázkou, kto z nich dostane prednosť v prvom stretnutí, no kvalita tu rozhodne je. Na opačnej strane stoja legionári Connor LaCouvee a David Honzík. Toto duo dopĺňa mladý Dávid Borák. Prikláňame sa skôr k tomu, že medzi tri žrde sa postaví LaCouvee. Navyše, ak by sme si mali vybrať, vsadíme na tandem Vojakov.

Obrana:

Michalovce v prebiehajúcom ročníku inkasovali len 129 gólov, čo z nich robí tretiu najlepšiu defenzívu v súťaži. Líšky sa opierajú o Ivana Glazkova, Kristapsa Bazevicsa či zámorský tandem Osburn - Hammond. Naopak, Trenčania inkasovali až 155 gólov. Defenzíva Vojakom nefungovala podľa predstáv a v tomto ohľade ťahajú mierne za kratší koniec. Mená ako Ozols, Tourigny či Ulrych však sľubujú svoju kvalitu.

Útok:

Michalovčanom sa podarilo dosiahnuť v doterajšom priebehu sezóny 124 presných zásahov. Najproduktívnejším hráčom tímu však je obranca Osburn s 31 bodmi. Najlepším útočníkom je Jakub Suja, ktorý v 47 zápasoch dosiahol 29 kanadských bodov. Dukla Trenčín je v tomto hľadisku na tom o niečo lepšie. Vojakov ťahá najmä prekvapenie sezóny, ktorým je Šimon Petráš. Na konte už má 41 kanadských bodov a bude na to chcieť nadviazať aj v play-off. Okrem neho sa dobre javia aj Viliam Čacho a Marek Valach.

Predikcia Sport7.sk:

Očakávame, že séria medzi dvoma Duklami bude napínavá a dlhá. V základnej časti je bilancia 3 - 1 pre Michalovce, no myslíme si, že tentokrát budú úspešnejší Trenčania. Očakávame však päťzápasovú bitku, v ktorej napokon budú oslavovať zverenci Róberta Dömeho.