Main Content

Rodina Kobeho Bryanta dostala odškodné 28,5 milióna dolárov

streda, 1. marec 2023 11:46 | Autor: TASR

Kobe Bryant, ďakovný billboard
Kobe Bryant, ďakovný billboard | zdroj: TASR

Rodina zosnulého amerického basketbalistu Kobeho Bryanta sa dohodla s okresom Los Angeles na finančnom vyrovnaní vo výške 28,5 milióna dolárov. Vyriešila tak zostávajúce nároky v súdnom spore týkajúcom sa poslancov a hasičov, ktorí zdieľali citlivé fotografie hviezdy NBA, jeho 13-ročnej dcéry a ďalších obetí tragickej nehody. Všetci zahynuli v roku 2020 pri havárii vrtuľníka.

"Tento deň predstavuje úspešné ukončenie odvážneho boja pani Bryantovej za vyvodenie zodpovednosti voči tým, ktorí sa dopustili tohto konania. Bojovala za svojho manžela, dcéru a všetkých ľudí v komunite, s ktorých zosnulou rodinou sa zaobchádzalo s takou neúctou," uviedol vo vyhlásení Bryantovej právny zástupca Luis Li.

Suma zahŕňa novo dohodnutú platbu od okresu vo výške 13,5 milióna dolárov spolu s 15 miliónmi dolárov, ktoré federálna porota priznala Bryantovej vdove Vanesse na augustovom súdnom procese. Dohoda rieši všetky budúce nároky troch jeho dcér.

Bryant, hviezda Los Angeles Lakers, päťnásobný šampión NBA a člen basketbalovej Siene slávy, cestoval s dcérou Giannou a ďalšími siedmimi osobami na mládežnícky basketbalový zápas. Vrtuľník sa 26. januára 2020 zrútil do kopcov v Calabasase západne od Los Angeles.

Hasiči a ďalšie osoby, ktorí prišlo na miesto nehody, odfotili vrak i telá obetí. Fotografie boli potom ďalej rozširované, väčšinou medzi zamestnancami hasičského zboru, informovala agentúra AP. Federálni bezpečnostní predstavitelia obvinili z havárie pilota.