Main Content

HC Košice potvrdili fantastickú formu: Vyhrali 5 zápasov za sebou, v tabuľke sú vysoko

pondelok, 27. február 2023 09:32 | Autor: TASR

HC Košice
HC Košice | zdroj: TASR

Hokejisti Košíc dokázali zvíťaziť v piatom zápase za sebou a v tabuľke potvrdili priebežné druhé miesto. V 42. kole Tipos extraligy uspeli na ľade Popradu vysoko 7:2. "Kamzíci" naopak po troch triumfoch prehrali, klesli na 7. priečku a skomplikovali si situáciu v boji o priamu účasť vo štvrťfinále.

Košičania rozhodli o výsledku už v podstate po 17 minútach, keď viedli 4:0. "Sme na víťaznej vlne a naša forma pred play off stúpa. Potrebujeme pokračovať ďalej v tréningoch. Chceme skončiť čo najlepšie a najvyššie. Sme vďační a ideme pokorne ďalej," povedal strelec otváracieho gólu Marek Hovorka, pre ktorého to bol prvý presný zásah po návrate do Košíc. Nadviazal na neho aj útočník hostí Marek Bartánus: "Mali sme obdobie, keď sme striedali dobré so zlými zápasmi. Dúfam, že nám takéto výkony vydržia až do play off."

"Kamzíci" síce ešte znížili na 2:5, ale napriek viacerým ďalším šanciam sa im už nepodarilo presadiť. V bránke Popradu chýbal Anthony Peters, ktorý má zdravotné problémy, čo bola citeľná strata. "Ak sa dnes máme vyhovárať na zlý deň, môžeme si nájsť výhovorku len na prvých 20 minút. Tam sme z hľadiska nášho prístupu a príliš vážnej hry dali možnosť súperovi dostať sa na koňa, za čo nás tvrdo trestal. Potom už bolo veľmi ťažké s týmto zápasom niečo urobiť. V druhej a tretej tretine sme sa už súperovi vyrovnali a medzihra bola lepšia, mali sme šance na to, aby sme tento duel ešte zdramatizovali. Samozrejme, potom, ako to býva, keď sa nedarí, tak už sa nedarí. Dve tretiny nám dali presný obraz, aké je to dôležité mať kvalitu v bránke a pohotových strelcov," povedal domáci tréner Peter Mikula.

"Oceliari" sa po zlom úvode sezóny zlepšili a ešte stále sú v hre o prvé miesto. Na Slovan strácajú šesť bodov, ale majú ešte k dobru stredajší domáci zápas proti Prešovu. "Výhoda domáceho prostredia v play off je dôležitá a o to sa snažíme. Dúfam, že si druhú priečku udržíme a uvidíme ešte ako to dopadne. Nepamätám si, kedy bola takto vyrovnaná súťaž v tabuľke. Máme tri zápasy do konca základnej časti. Zoberieme to od zápasu k zápasu a v stredu nás čaká veľmi ťažký duel proti Prešovu," konštatoval Bartánus, ktorého doplnil Hovorka: "Najlepšie skončiť prvý, pretože vždy tam je možnosť hrať rozhodujúci siedmy zápas doma. Určite to je veľká výhoda."

Poprad čakajú už len dve stretnutia, doma proti Banskej Bystrici a v záverečnom kole na ľade Michaloviec. "Bola to dnes studená sprcha, ale myslím si, že len prvých 10 minút, zvyšný čas sme neboli podľa mňa horším tímom. Podľa mňa sme ich prestrieľali a boli sme často v ich pásme. Máme pred sebou ešte dva zápasy, na ktoré sa musíme sústrediť. Mňa to mrzí za fanúšikov, ale verím, že videli našu snahu. Už to je potom však ťažko dobiehať. Verím, že zvládneme piatkový domáci duel proti Banskej Bystrici," povedal Samuel Petráš, ktorý sa presadil v uplynulých dvoch dueloch.