Main Content

Kedy bude hrať Kevin De Bruyne?

sobota, 25. február 2023 08:51 | Autor: TASR

Kevin de Bruyne
Kevin de Bruyne | zdroj: TASR

Štart belgického futbalistu Kevina de Bruyneho v nadchádzajúcom zápase Premier League proti Bournemouthu je neistý. V piatok to na tlačovej konferencii povedal tréner Manchestru City Pep Guardiola.

Tridsaťjedenročný stredopoliar pre chorobu chýbal v zostave "Citizens" už počas stredajšieho osemfinálového stretnutia s Lipskom, ktoré sa skončilo remízou 1:1. Guardiola očakával Belgičanovu účasť na piatkovom tréningu, zatiaľ však nie je jasné, či bude do soboty fit. "Dnes popoludní máme tréning. Myslím, že Kevin je späť, no uvidíme neskôr. Možno bude k dispozícii," citovala španielskeho kouča agentúra DPA. Tímu bude s veľkou pravdepodobnosťou chýbať dvojica stopérov Aymeric Laporte a John Stones.

Guardiolovi zverenci sú na druhej priečke tabuľky o dva body za londýnskym Arsenalom, ktorý má však zápas k dobru. Na čelo sa dostali po minulotýždňovej výhre 3:1 práve nad "kanoniermi", no tri dni na to uhrali v Nottinghame len remízu 1:1 a opäť klesli. Päťdesiatdvaročný tréner priznal, že uplynulé dva zápasy zanechali na hráčoch stopu. "Určite cítime únavu, no odniekiaľ musíme zohnať energiu," uzavrel.