Main Content

Stanislav Lobotka vstúpi do osemfinále Ligy majstrov: Uspeje Neapol vo Frankfurte?

utorok, 21. február 2023 09:14 | Autor: TASR

Stanislav Lobotka
Stanislav Lobotka | zdroj: TASR

V utorkovom zápase Ligy majstrov hosti Eintracht Frankfurt taliansky Neapol, v ktorého drese by nemal chýbať slovenský reprezentant Stanislav Lobotka. Odvety sú na programe v stredu 15. marca.

Do  utorkového duelu vstúpi ako favorit Neapol. Jednoznačný líder Serie A sa bude aj v Lige majstrov spoliehať na svoje ofenzívne zbrane - Victora Osimhena a Chviču Kvaraccheliju. Dvojica má skvelú formu a postarala sa o góly aj v ligovom zápase nad pôde Sassuola (2:0). Nigérijský kanonier odohral v prebiehajúcej sezóne 23 duelov, v ktorých strelil 19 gólov a pridal štyri asistencie, gruzínsky krídelník má v 24 dueloch bilanciu 12+14. "Iba sa rozbieha, ešte ste nič nevideli. Má kvalitu na to, aby sme mohli v tejto sezóne snívať. Má obrovskú sebadôveru a sme tu, aby sme ho podporovali," povedal Osimhen o svojom ofenzívnom partnerovi.

Zverenci Luciana Spallettiho majú po 23 dueloch v lige až 15-bodový náskok a bez problémov prešli aj základnou skupinou LM, ktorú vyhrali o skóre pred Liverpoolom. Fanúšikovia Neapolu veria, že tím už nemôže prísť o domáci titul a snívajú aj o úspechu v najprestížnejšej súťaži, v ktorej sa klub nikdy nedostal cez osemfinále. Spalletti je však opatrnejší a varoval pred najbližším súperom, ktorý vlani vyhrali Európsku ligu.

Frankfurt sa naladil na Neapol výhrou nad Brémami 2:0, po ktorej figuruje na šiestej priečke tabuľky s päťbodovým mankom na vedúci Bayern. Eintracht sa taktiež spolieha na domáce prostredie, v ktorom vyhral päť zápasov po sebe a z toho tri s čistým kontom. "Musíme sa dobre pripraviť, čaká nás silný súper, ktorý má skvelú sezónu. Vieme, že dokážeme uhájiť domáce prostredie. Vieme, že majú veľkú kvalitu, no aj proti Bayernu sme hrali dobre a nedovolili sme im veľa šancí," povedal pre klubovú stránku obranca Aurelio Buta.