Main Content

Repríza finále Ligy majstrov: Je favoritom Liverpool FC alebo Real Madrid?

utorok, 21. február 2023 09:14 | Autor: TASR

Real Madrid
Real Madrid | zdroj: TASR

V šlágri utorkového programu osemfinále futbalovej Ligy majstrov 2022/2023 privíta Liverpool úradujúceho majstra Real Madrid. Duel na Anfielde bude repríza vlaňajšieho finále, v ktorom uspel španielsky gigant 1:0 gólom Viniciusa Juniora.

Duel dvoch európskych gigantov, ktorí majú spoločne na konte dvadsať titulov v najprestížnejšej súťaži (14:6 pre Real), zastihol v lepšom rozpoložení španielsky tím. Real zaznamenal cez víkend výhru na pôde Osasuny 2:0 a pripísal si štvrtý triumf po sebe. Pred deviatimi dňami vyhral MS klubov a v lige mu patrí druhá priečka, osem bodov za vedúcou Barcelonou. "Posledný zápas bol z oboch strán vyrovnaný a sme veľmi spokojní, že sme predviedli dobrý výkon. Darí sa nám, na Anfield ideme v dobrej forme a s obrovskou sebadôverou," povedal pre oficiálnu stránku tréner Carlo Ancelotti.

Skúsenému koučovi chýbali v Pamplone kanonier Karim Benzema, stredopoliari Toni Kroos a Aurelien Tchouameni i dlhšie zranený Ferland Mendy. Väčšina však bude v utorok pripravená hrať. "Tchouameni mal žalúdočné problémy. Myslím si, že Karim bude do zápasu v poriadku a Kroos sa zapojil do tréningu. Aj Dani Carvajal bude hrať na Anfielde," pokračoval Ancelotti.

Aj Liverpool cez víkend uspel. V sobotu vyhral na pôde Newcastlu 2:0 a zaznamenal druhý triumf po sebe. Zverencom Jürgena Kloppa však stále patrí až ôsme miesto v tabuľke a na štvrtú priečku zaručujúcu účasť v nasledujúcej sezóne Ligy majstrov strácajú sedem bodov. "The Reds" však majú oproti svojim súperom dva zápasy k dobru. "Je skvelé vyhrať dva zápasy po sebe. Po triumfe nad Evertonom sme vedeli, že musíme pokračovať v takýchto výkonoch. Teraz nás čaká ďalší veľký duel v inej súťaži a ísť doňho s dvoma výhrami je dobré. Liga majstrov je na Anfielde vždy niečo špeciálne, proti Realu to bude obrovský šláger a sme si istí, že naši fanúšikovia nás budú hnať dopredu. Musíme ich nasledovať a hrať najlepšie ako vieme," povedal stredopoliar Fabinho.

V stretnutí s Newcastlom si poranil rameno útočník Darwin Nunez a jeho štart proti Realu je otázny, rovnako je to aj s obrancom Ibrahimom Konatem. Klopp nemôže v utorok počítať so zranenými Thiagom Alcantarom, Luisom Diazom, Arthurom Melom a Calvinom Ramsaym, ktorý si po operácii nezahrá do konca sezóny. Real vyhral päť zo šiestich vzájomných duelov v LM od roku 2014, z toho uspel dvakrát vo finále. Liverpoolu "uchmatol" trofej v roku 2018 (3:1) i vlani (1:0).