Main Content

Calgary prehralo s Flyers: Adam Ružička s obmedzeným priestorom na ľade

utorok, 21. február 2023 08:54 | Autor: TASR

Adam Ružička
Adam Ružička | zdroj: TASR

Hokejisti Calgary v zostave s Adamom Ružičkom prehrali v noci na utorok v NHL s Philadelphiou 3:4. Slovenský útočník strávil na ľade 6:21 min a zaznamenal mínusový bod. New York Rangers v bránke bez Jaroslava Haláka podľahli Winnipegu 1:4.

Philadelphii pomohol brankár Samuel Ersson, ktorý vykryl 32 striel a zaznamenal 91,4-percetnú úspešnosť zákrokov. Hostia prišli najskôr o dvojgólový náskok a neskôr aj o vedenie 3:2. Víťazný gól nakoniec vsietil Wade Allison v 52. minúte. "Naozaj ma to baví, je to výnimočné. Snažím sa zaistiť si miesto v tíme. Každý zápas je pre mňa veľký a musím to brať postupne," uviedol po stretnutí Ersson pre oficiálnu webstránku NHL. Dvoma bodmi sa pod triumf podpísal i Travis Konecny (1+1), ktorý musel opustiť ľad v 27. minúte po hite od domáceho obrancu MacKenzieho Weegara.

Aj Jets podržal brankár, Connor Hellebuyck vykryl 50 striel. Pred Halákom dostal v tíme Rangers prednosť Igor Šesťorkin, ktorý mal 17 úspešných zákrokov. Gólom a dvoma asistenciami sa na triumfe Winnipegu podieľal Kyle Connor, dva presné zásahy pridal Mark Scheifele. Hostia ukončili víťazstvom sériu "jazdcov", ktorí bodovali v desiatich zápasoch za sebou. "Hellebuyck chytal mimoriadne dobre. Dnes večer sme potrebovali od nášho brankára takýto výkon. Predviedol veľa zákrokov v správnom čase a v správnom čase sme aj skórovali," povedal tréner hostí Rick Bowness.

Hráči Bostonu zvíťazili v pondelkovom zápase nad Ottawou 3:1. Líder Východnej konferencie triumfoval v štvrtom stretnutí za sebou, k čomu dvoma gólmi najvýraznejšie prispel český útočník David Pastrňák. Prvý presný zásah na 2:1 bol preňho 40. v sezóne. Prihral mu naň Charlie McAvoy, ktorý zaznamenal asistenciu pri každom góle svojho tímu. "Keď má Pastrňák formu, viete o tom. A hrá dobre, aj keď nemá svoj deň. Je to veľmi kvalitný hráč a dnes bol jednoducho ultra kreatívny. On a Charlie McAvoy majú za sebou výnimočný zápas," nešetril chválou na svojich hráčov tréner Jim Montgomery.

V ďalšom dueli uspeli hokejisti Floridy, ktorí zdolali Anaheim 4:3 po predĺžení. "Káčeri" zaznamenali piatu prehru v sérii - nepomohlo im ani 51 úspešných zákrokov brankára Johna Gibsona a naďalej sú tak na poslednej priečke Západnej konferencie. Domácich poslal do predĺženie Ryan Lomberg, ktorý skóroval v 55. minúte a po 102 sekundách predĺženia rozhodol Carter Verhaeghe. "Celý zápas to vyzeralo, že kontrolujeme hru a máme hromadu šancí. Len sme ich nedokázali premeniť. Oni mali len jednorazové šance," zhodnotil priebeh duelu autor víťazného gólu Verhaeghe.

Jednoznačný triumf zaknihovalo San Jose, ktoré si poradilo so Seattlom 4:0. Brankár James Reimer zaznamenal druhý shutout v sezóne, 27. v NHL a hral prvýkrát po siedmich zápasoch. Dvoma asistenciami sa na víťazstve podieľal aj Erik Karlsson. "Rozhodovať o vývoji zápasu je dobrý pocit. Seattle má talentovaný tím, pracujú tvrdo. My sme hrali agresívne, dusili sme ich a nedostali sa k ničomu," povedal po stretnutí Reimer.

Druhý triumf v priebehu štyroch dní nad rovnakým súperom si pripísali hráči New Yorku Islanders, ktorí vyhrali na ľade Pittsburghu 4:2. Dvoma gólmi v priebehu 101 sekúnd k tomu v tretej tretine prispeli Bo Horvat a Anders Lee, 44 zákrokmi sa blysol brankár Iľja Sorokin. "Hovorte si o nás čo chcete, ale bojujeme do konca. Toto je víťazstvo celého tímu a na chalanov som naozaj hrdý. Mohlo to dopadnúť úplne inak, no zatlačili sme. Prevzali sme kontrolu a máme veľké víťazstvo," opísal prístup svojho tímu Lee.