Main Content

Martin Chromiak a NHL: Kedy mu dá Los Angeles Kings príležitosť?

pondelok, 20. február 2023 10:46 | Autor: Jakub Vaverka

Martin Chromiak (vpravo)
Martin Chromiak (vpravo) | zdroj: TASR

Martin Chromiak v American Hockey League v tíme Ontario Reign podáva vyslovene fantastický výkony. Klope na dvere prestížnej NHL, ale zatiaľ si v TOP lige sveta nezahral. Kedy sa tak stane?

Martin Chromiak má 20 rokov, do NHL bol draftovaný v roku 2020, kedy si ho v 5. kole z celkového 128. miesta vybral kalifornský klub Los Angeles Kings. Rodák z Ilavy, ktorý je odchovancom Dubnice, no v Extralige obliekal dres Dukly Trenčín, od draftu postupne naberá na kvalite.

Hokej mu chutí, čo potvrdzuje aj v ročníku 2022/2023. Na farme LA, v tíme Ontario Reign, má v tejto chvíli po 32 zápasoch základnej časti AHL na konte 22 kanadských bodov za 12 presných zásahov a 10 asistencií. Góly dáva aj ich pripravuje, je pre svoje mužstvo nesmierne platný.

Fanúšikovia sa pýtajú, kedy mu Kings dajú priestor v NHL. Faktom je, že Chromiak šancu rozhodne skôr či neskôr dostane, klubový manažment ho veľmi detailne sleduje a má ho pod drobnohľadom. Avšak, Los Angeles je momentálne vo Východnej konferencii na tretej priečke a tím šliape ako hodinky.

Takpovediac, nie je dôvod do neho zasahovať. Rovnako tak nie je dôvod brať Martina z rozbehnutého ročníka v AHL. V Ontariu je jedným z herných lídrov, v Kings by sa vyššie ako do tretej formácie zatiaľ zrejme nedostal a tomu by zodpovedali aj jeho úlohy a čas strávený na ľade. Situácia sa môže zmeniť, ak prídu zranenia a podobné nepredvídateľné záležitosti, ale ak sa nič prevratné nestane, Chromiaka by sme v prvom tíme Kings mohli vidieť v úvode budúceho ročníka.