Main Content

Martin Dúbravka sa dostal do absurdnej situácie: Toto sa ešte zrejme nestalo

pondelok, 20. február 2023 08:48 | Autor: Jakub Vaverka

Martin Dúbravka
Martin Dúbravka | zdroj: TASR

Slovenský brankár Martin Dúbravka získa medailu pre víťaza anglického ligového ponára, iba ak jeho tím prehrá vo finále. 

Áno, čítate správne. Ak chce „Heco" získať cenný kov z anglického EFL Cupu, musí jeho Newcastle United prehrať. Potvrdil to denník Daily Mail. Vec sa má tak, že The Magpies hrajú vo finále tejto pohárovej súťaže proti Manchestru United.

A Dúbravka bol na Old Trafford prvej polovici ročníka na hosťovaní, pričom v ligovom pohári za Red Devils chytal. Je preto v prebiehajúcej sezóne v tejto súťaži vedený ako hráč Diablov, aj keď už tím opustil a vrátil sa do NUFC.

Absurdné je aj to, že Martin nemôže vo finále nastúpiť, z rovnakého dôvodu, ako je napísaný vyššie. A na uzavretie, brankárska jednotka Newcastlu Nick Pope proti Liverpoolu cez víkend dostala priamu červenú kartu a vo finále nemôže chytať.

Dúbravka je vyradený z administratívnych dôvodov, a teda medzi troma žrďami NUFC možno dostane šancu už prakticky zabudnutý Loris Karius, ktorý sa „preslávil" výkonom v drese Liverpoolu vo finále Ligy majstrov proti Realu Madrid v roku 2018.