Main Content

PRE TIPUJÚCICH: Preview 20. kola Corgoň ligy

sobota, 3. marec 2012 10:25 | Autor: Filip Chudý

PRE TIPUJÚCICH: Preview 20. kola Corgoň ligy
PRE TIPUJÚCICH: Preview 20. kola Corgoň ligy | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk, foto SITA

Tak a deň D je tu! Počasie dalo futbalu zelenú a tak nič nebráni tomu, aby sa otvorili brány ligových štadiónov. Hneď prvé zápasy by mali ukázať, ako na tom jednotliví účastníci po dlhej zimnej príprave sú. Prinášame vám prehľad zápasov 20. kola Corgoň ligy.



Slovan Bratislava - Dunajská Streda

Sobota 3. marca  o 14:30 h, rozhodujú Vnuk - Kubačka, Poláček


V prvom jarnom zápase hostí úradujúci majster na Pasienkoch posledné mužstvo tabuľky. Slovan na čele s novým kapitánom Šebom neberie nič iné ako víťazstvo, no bude sa musieť zaobísť bez viacerých zranených opôr. Práve tieto absencie vytvárajú pre Dunajskú Stredu akú takú šancu na úspech. Dunajská Streda sa určite nepustí do otvoreného boja a bude hlavne brániť a čakať na šancu. Slovanu môžu proti zabezpečenej obrane hostí citeľne chýbať tvorivé schopnosti Žofčáka a navyše slabým miestom sa v príprave kvôli veľkým absenciám ukazoval stred obrany, čo by mohol využiť útočný tandem hostí Delarge, Kordič. Od návratu do najvyššej súťaže nezískala Dunajská Streda v Bratislave so Slovanom ani bod.

Chýbajú
Slovan: Žofčák, Dobrotka, Had, Pečalka, Piroska (zranenia)
Dunajská Streda: Matůš (trest), Z. Németh, C. Králik, Boya, Adiaba (zranenia)


Predpokladané zostavy
Slovan: Putnocký – Bagayoko, Kladrubský, Jánošík, Pauschek – Milinkovič, Kopúnek, Grendel – Šebo, Smetana, Halenár
Dunajská Streda: Kučera – Nikolič, Prodanovič, Marcin, Laštovka – Kotto, Lénárth – Kabele, Delarge, Urbánek – Kordič


TIP: Všetko iné ako víťazstvo Slovana, by bola senzácia. Lenže za kurz okolo 1,15 sa nenajete. Ak využijete handicap tiež nemáte moc zarobené (kurz 1,4). A tak môžete skúsiť šťastie v riskantnejších tipoch, ako napríklad gól do 15 minúty zápasu (kurz 2,0).



FK Senica - FC Nitra


Sobota 3. marca  o 14:30 h, rozhodujú Matúš - Lieskovský, Bóllo


Zverenci Stanislava Grigu privítajú v otváracom zápase jarnej časti Nitru. Pred rokom sa taktiež stretli v prvom jarnom kole a Senica sa víťazstvom u súpera naštartovala na skvelú jarnú časť, ktorá vyvrcholila historickým 2. miestom. Niečo podobné chcú na Záhorí zopakovať aj teraz. Nitranov povedie do boja Ladislav Jurkemik vo svojom 250. zápase na lavičke tímu z najvyššej súťaže. Senica prvýkrát v súťažnom zápase vyskúša novozloženú útočnú formáciu. Mierne útočné problémy má kvôli zraneniam aj Nitra a preto sa bude spoliehať, že Šimonek strelí gól podobne ako v reprezentácií do 21 rokov. Celková ligová bilancia vyznieva mierne v prospech Senice.

Chýbajú
Senica: Gorosito (trest), Strnad (otázny štart)
Nitra: Čirik (trest), Kolmokov, Mikuš, Kroupa, Boszorád (zranenie)

Predpokladané zostavy
Senica: Bolek – Štepanovský, Pillár, Gajdošík, Leal – Kóňa, Križko – Jar. Diviš, Černý, M. Ďurica  – Diarrassouba
Nitra: Hroššo – Kaspřák, Tóth, Murín, Harbuľák – Kolár, Držík, Šimončič, Cléber – Soumah – Šimonek


TIP: Favoritom zápasu je Senica, ale prvý zápas po prestávke sa vždy zle tipuje. V Senici majú výborný trávnik, ale aj ten dostane zabrať a preto zrejme veľa gólov nepadne. Také maximálne dva predstavujú skoro každý možný výsledok (kurz okolo 1,7).



Tatran Prešov - MFK Košice

Sobota 3. marca  o 14:30 h, rozhodujú Smolák - Petríček, Vindiš


V priamom súboji o záchranu sa stretnú dva východoslovenské kluby. Výsledok tohto derby určí smer oboch mužstiev. Prešov potrebuje víťazstvo, aby sa priblížil ku Košiciam a hlavne naštartoval na dobrú jar. Košice si uvedomujú, že v prípade víťazstva, by sa im záchrana v súťaži priblížila na dosah ruky. Okrem pohodlného deväť bobového náskoku, by získali aj výhodu lepších vzájomných zápasov na konci súťaže. Zaujímavým ukazovateľom je bilancia z posledných 10 vzájomných zápasov, kde nájdeme iba jedno víťazstvo Prešova a odvtedy už prešlo takmer 2,5 roka.

Chýbajú

Prešov: Piter-Bučko (trest)
Košice: U. Matič (zranenie)


Predpokladané zostavy
Prešov: Jak. Diviš – Kolbas, Štetina, Lipták, Krob – Petráš – Papaj, Macko, Zošák – Střihavka, Beglaryan
Košice: Tofiloski – Mik. Tóth, Redžepi, Kavka, Sekulič – Isola, Šinglár – Pačinda, K. Kuzma, Viazanko – Škutka


TIP: Tak toto bude boj! Trávnik bude zrejme nízkej kvality a navyše dôležitosť zápasu si uvedomujú obe mužstvá. Preto zrejme nepadne veľa gólov, také dva zrejme sú maximum (kurz 1,55). Ale šalení východniari si vedia dať občas aj prestrelku a kurz nad 4 určite láka.



Spartak Trnava - Zlaté Moravce

Sobota 3. marca  o 17:30 h, rozhodujú Sedlák - Mikulaj, Bobko


Zápas bude mať zaujímavú príchuť pre aktérov na oboch stranách. Donedávna ešte kapitán Zlatých Moraviec Peter Kuračka už nastúpi na opačnej strane barikády a podobný osud čaká aj na Karola Pavelku. Trénerom Zlatomoravčanov je Trnavčan Juraj Jarábek, ktorý v zime angažoval do svojho mužstva aj odchovanca Trnavy Martina Husára. Na štadióne Antona Malatinského si pred zápasom pripomenú životné jubileum Jozefa Adamca a potom budú dúfať v plný bodový zisk. Bilancia z posledných 5 ligových zápasov je absolútne vyrovnaná bodovo a aj gólovo.

Chýbajú
Trnava: P. Čarnota (trest), Koubský, Tomaček, Gross, Habánek, Kaščák (zranenie)
Zlaté Moravce: Bernáth, L. Kováč, Pilát (zranenie)

Predpokladané zostavy
Trnava: Kamenár – Švec, Kaufman, Čvirik, Ľ. Hanzel – Kuračka, Karhan – Vyskočil, Procházka, Gašparík – Pavelka
Zlaté Moravce: M. Kuciak – Candrák, Majerník, Chren, Husár – Pavlovič – Orávik, Babic, Paur, Hruška – Hodek


TIP: Domáci sú favoriti zápasu a oslavy Jozefovi Adamcovi určite pokaziť nechcú a aj kurz 1,7 je lákavý. Problémy pre nich zrejme nastanú iba v momente, ak by dostali prvý gól. To môžu využiť na X2 tí, čo obľubujú live stávky.



MŠK Žilina - MFK Ružomberok
Sobota 3. marca  o 17:30 h, rozhodujú Hracho - D. Hrčka, Borsányi

Líder tabuľky privíta na svojom trávniku Ružomberok a verí v zisk plného počtu bodov. Zverenci trénera Nosického si minulý víkend zmerali sily v dvojzápase s Trenčínom a generálka na ligu im moc nevyšla, keď hlavne v zápase základných zostáv ich Trenčín prevýšil víťazstvom 4:2. Ružomberčania si odložený zápas nenahradili a preto veria, že táto krátka pauza bude mať za následok veľký hlad po futbale. Žilinčania môžu mať výhodu vďaka prírodnej tráve, ktorú si ich súper kvôli zlým klimatickým podmienkam nemohol veľmi vyskúšať. Žilinčania sú oveľa úspešnejší vo vzájomných zápasoch a doma s Ružomberkom naposledy naplno nebodovali pre takmer 3,5 rokom.

Chýbajú
Žilina: Mabouka (trest), Ondráš, Dúbravka (zranenie), M. Ceesay (otázny štart)
Ružomberok: Kostelný (otázny štart)


Predpokladané zostavy
Žilina: Krnáč – Angelovič, Piaček, Akakpo, Nunes – Barčík, Bello, Pečovský, Pich – Majtán, Ceesay
Ružomberok: Hrdlička – P. Maslo, Nosek, Greššák, Jurkemik – Skalák, J. Vavrík, Ďubek, Oboya – Hoferica – Masaryk

TIP: Žilina to na Ružomberok vie a na ihrisku to bude chcieť potvrdiť (kurz 1,4). Tí odvážnejší to môžu skúsiť aj na handicap a zarobiť pomocou kurzu 2,1.



AS Trenčín – Banská Bystrica
Nedeľa 4. marca o 15:05 h, rozhodujú Kružliak - Brendza, Balko

V nedeľu sa kolo dohrá televíznym zápasom pod hradom Matúša Čáka. Domáci futbalisti sú odhodlaní využiť výhodu svojho umelého trávnika. Hostia síce tiež celú zimu strávili na tomto povrchu, ale ten nemá takú kvalitu a budú ho už musieť vymeniť. Obe mužstvá dávajú šancu svojim odchovancom, ale Trenčania majú navyše výraznú enklávu cudzincov. Banskobystričania sa budú musieť zaobísť bez Martina Jakubka a nájsť novú útočnú oporu. Domácu dúfajú, že strelecké prebudenie Davida Depetrisa v príprave sa ukáže aj v majstrovských zápasoch. Trenčín porazil Banskú Bystricu v domácom prostredí z posledných 5 zápasov iba raz.

Chýbajú

Trenčín: Čögley, Baez (trest) T. Malec (zranenie)
Banská Bystrica: Rejdovian, Slančík (trest)

Predpokladané zostavy
Trenčín: Volešák – Godál, Kleščík, Ševela, Holúbek – V. Horváth – Peltier, Štefánik, Hlohovský – Salinas – Depetris
Banská Bystrica: Belic – Turňa, Poljovka, Gyömbér, Hučko – Pančík, Považanec, Hlinka, Brašeň – Laksík, Matúš


TIP: Domáci sa v zime zlepšili a hostia odchodom Jakubka oslabili. Preto víťazstvo domácich určite neprekvapí (kurz 1,9). A možno to zoberú od podlahy už od prvého polčasu (kurz 2,5).