Main Content

Arsenal ušiel hrobárovi z lopaty: Hrdinom Jorginho

sobota, 18. február 2023 15:42 | Autor: TASR

Arsenal
Arsenal | zdroj: TASR

Futbalisti Arsenalu Londýn triumfovali v zápase 24. kola Premier League na ihrisku jedenástej Aston Villy 4:2. Hostia sa vďaka triumfu dostali späť na čelo tabuľky s náskokom troch bodov pred druhým Manchestrom City, ktorý hral neskôr v sobotu na pôde Nottinghamu Forest.

"Kanonieri" prehrával už od 6. minúty, keď Ollie Watkins krížnou strelou nedal šancu brankárovi Aaronovi Ramsdalovi. Arsenal síce vyrovnal, keď sa presadil Bukayo Saka, ale domáci sa v prvom polčase dostali znova do vedenia. Philippe Coutinho dal svoj prvý gól v sezóne. Mužstvo Mikela Artetu však v druhom polčase otočilo duel.

V 61. minúte skóroval Olexander Zinčenko prízemnou a presnou strelou. Rozhodujúci okamih prišiel v 93. minúte zápasu, keď Jorginho poslal loptu do brvna, ktorá sa odrazila do chrbta brankára Emiliana Martineza. Ten si tak dal vlastný gól. Arsenal ešte v úplnom závere pridal štvrtý presný zásah. Gabriel Martinelli sa po rohovom kope domácich dostal do samostatného úniku a zakončil do prázdnej brány.

Premier League - 24. kolo:

Aston Villa – Arsenal FC 2:4 (2:1)

Góly: 6. Watkins, 31. Coutinho – 16. Saka, 61. Zinčenko, 90.+3 Martinez (vlastný), 90.+8 Martinelli