Main Content

MS 2010: Kucka verí, že sa dostane aj do užšieho kádra 23 hráčov

streda, 12. máj 2010 20:26 | Autor: TASR

Slovenský futbalový reprezentant a hráč Sparty Praha Juraj Kucka verí, že tohtoročné dobré výkony v drese tímu z Letnej mu pomôžu k účasti na blížiacom sa svetovom šampionáte v Juhoafrickej republike (11. júna - 11. júla). Hráč to uviedol pri stredajšom stretnutí s novinármi v pražskej Generali Arene.

Dvadsaťtriročný rodák z Bojníc figuruje v predbežnej nominácii 29 hráčov, ktorú oznámil hlavný tréner A-tímu SR Vladimír Weiss st. "Veril som, že sa dostanem do širšieho kádra. Som šťastný. Teraz dúfam, že nebudem chýbať ani v konečnej dvadsaťtrojke futbalistov," uviedol J. Kucka, ktorá prišiel vlani v januári do Sparty z Ružomberka.

V aktuálnej sezóne 2009/2010 strelil slovenský stredopoliar za pražský tím päť gólov a po víkendových zápasoch najvyššej českej súťaže ho médiá za riekou Moravou vyhlásili za najlepšieho hráča predposledného 29. kola Gambrinus ligy. Kucka dal o sebe výrazne vedieť v zápase "rudých" v Liberci, keď dvoma gólmi zariadil remízu 2:2. Nerozhodný výsledok udržal tím z Letnej v boji o majstrovský titul. Sparta je spolu s Baníkom Ostrava s 58 bodmi plece pri pleci na čele tabuľky pred víkendovou derniérou, pri dvoch remízach vo vzájomnej konfrontácii majú Pražania o päť gólov lepšie skóre. Na celkový primát však môže pomýšľať ešte aj tretí Jablonec, ktorý má na spomenuté vedúce duo jednobodové manko. Juraj Kucka si nemyslí, že v jeho prípade a štarte na MS v JAR bude rozhodujúce, či Sparta získa majstrovský titul.

"Počkám, ako sa tréner Weiss rozhodne. Ešte som sa s ním nerozprával, ale moje vystúpenia sledoval jeho asistent Michal Hipp. Myslím si, že konečná nominácia na svetový šampionát sa nebude odvíjať od toho, či so Spartou vybojujeme prvenstvo v tejto sezóne."

Bývalý hráč Prievidze, Podbrezovej a Ružomberka nevníma ani špekulácie, že by v lete odišiel zo Sparty do iného zahraničného klubu. "Ani som si neuvedomil, že mám nejaké ponuky. Niečo som sa dozvedel na internete. Teraz sa však sústredím na záverečný zápas tejto sezóny v Sparte a potom na slovenskú reprezentáciu. Moju klubovú futbalovú budúcnosť neriešim," dodal J. Kucka.