Main Content

Bojovnosť a efektivita: Michalovce „vypálili rybník" Slovanu

streda, 15. február 2023 09:15 | Autor: TASR

Slovan Bratislava - Michalovce
Slovan Bratislava - Michalovce | zdroj: TASR

Hokejisti Michaloviec cestovali na utorkový zápas Tipos extraligy s negatívnou sériou piatich prehier v sérii. Na ľade obhajcu titulu Slovana Bratislava im však parádne vyšli dve presilovky a po obetavom výkone sa tešili z triumfu 3:2.

Domáci išli do vedenia už 2. minúte po góle Fomynicha, ale v druhej tretine otočili skóre Zabusovs a Žitný. Začiatok tretej tretiny vyšiel opäť Slovanu, keď vyrovnal Haščák, ale potom sa presadil už len Michalovčan Osburn. "Robili sme veľmi veľa chýb a hlavne prvej tretine. Nehrali sme jednoducho a nedržali puk v pásme, ale sme ho odovzdávali súperovi. V druhej tretine z toho vyplynuli dve presilovky a dostali sa na koňa," povedal po zápase útočník Slovana Milan Kytnár.

Slovan mal za sebou štyri víťazné zápasy, ten utorkový domáci mu však nevyšiel podľa predstáv. "Mali sme veľa šancí, jednoducho sme nedali góly," dodal Kytnár.

Hostia využili dve početné výhody, tú druhú v zápase premenil Žitný. "Po tom, čo sa u nás v klube udialo, sme sem išli s tým, že chceme vyhrať. Zomkli sme sa, bol to parádny tímový výkon. Využili sme presilovky a chalani parádne ubránili oslabenia. Verím, že tento triumf nás nakopne, ideme bojovať ďalej," uviedol strelec druhého gólu Michaloviec.