Main Content

AKTUÁLNE: Alexander Ovečkin odletí z USA do Ruska. Nie je jasné, kedy opäť bude hrať

streda, 15. február 2023 09:12 | Autor: TASR

Alexander Ovečkin
Alexander Ovečkin | zdroj: TASR

Ruský hokejista Alexander Ovečkin bude bližšie nešpecifikovaný čas chýbať v zostave Washingtonu Capitals. Klub zámorskej NHL mu dal voľno z rodinných dôvodov pre zdravotné problémy blízkej osoby. Podľa ruskej televízie Match TV odletí do Moskvy po urgentnej hospitalizácii jeho otca.

Ovečkin je v prebiehajúcej sezóne líder bodovania Washingtonu, na konte má 32 gólov a 22 asistencií v 54 stretnutiach. V Rusku žijú obaja jeho rodičia Taťjana a Michail. Do rodnej krajiny cestoval už počas sezóny 2008/2009, keď chcel byť s vážne chorým starým otcom. Vynechal vtedy dva zápasy.

Washington so slovenským obrancom Martinom Fehérvárym čakajú v nasledujúcich piatich dňoch tri zápasy - doma proti Caroline a Floride a v sobotu ďalší duel s Carolinou na štadióne súpera. Súpisku Washingtonu preto doplnil útočník Joe Snively z farmy v Hershey, informovala agentúra AP.

"Potrebuje teraz riešiť nejaké veci a my ho v tom budeme podporovať. Pokiaľ ide o rodinu a rodičov, to je to, na čom naozaj záleží," povedal pre zámorské médiá tréner tímu Peter Laviolette. Ten si nemyslí, že sa Ovečkin vráti do tímu v blízkej budúcnosti. Podporu vyjadril ruskému útočníkovi aj jeho klub Washington Capitals v oficiálnom stanovisku: "Nie je nič dôležitejšie ako tí, ktorých milujeme. Alexovi a jeho rodine želáme len to najlepšie."

Počas svojej 18-ročnej kariéry v NHL vynechal Ovečkin iba 48 zápasov a Capitals prehrali 25 z nich. "Celú sezónu a aj tie predchádzajúce sme museli hrať zápasy bez kľúčových hráčov. Bude nám chýbať. Sme lepší tím, keď je v zostave, ale zatiaľ ho musia nahradiť iní hráči," reagoval na absenciu kapitána tímu dánsky útočník Lars Eller.