Main Content

AC Miláno si postrážilo Tottenham: Bude jednogólový náskok stačiť?

streda, 15. február 2023 08:48 | Autor: TASR

AC Miláno vs Tottenham Hotspur
AC Miláno vs Tottenham Hotspur | zdroj: TASR

AC Miláno si na San Sire vytvorilo lepšiu východiskovú pozíciu pred odvetou, keď vyhralo nad Tottenhamom Hotspur 1:0 vďaka gólu Brahima Diaza zo siedmej minúty. Odvety sú na programe v stredu 8. marca.

Tottenham prišiel na San Siro bez viacerých zranených hráčov a tak sa v strede poľa predstavili mladíci Oliver Skipp a Pape Matar Sarr. Nehral ani zranený kapitán Hugo Lloris, ktorého v bránke nahradil Fraser Forster.

Ten inkasoval už v siedmej minúte. Na ľavej strane šestnástky sa presadil v súboji Theo Hernandez, ktorý vypálil prudko z uhla, Forster jeho strelu vyrazil a vytlačil aj dorážku Brahima Diaza, no ten na druhýkrát už dostal loptu do siete - 1:0.

Diváci v ďalších minútach videli vyrovnaný a bojovný duel bez väčších šancí. Tie neprichádzali ani po zmene strán, AC sa sústredilo na defenzívu a vyčkávalo na chyby hostí, no ani oni sa nevrhali do bezhlavých útokov. Očakávaný tlak Spurs neprichádzal a naopak, v závere mohli udrieť hostia, no hlavičky Charlesa de Ketelaereho a Malicka Thiawa išli tesne mimo tri žrde.

AC Miláno - Tottenham Hotspur 1:0 (1:0)

Gól: 7. Diaz. Rozhodoval: Schärer (Švaj.), ŽK: Tonali, Hernandez - Romero, Dier

AC: Tatarusanu - Kalulu, Kjaer, Thiaw - Saelemaekers (77. Messias), Krunič, Tonali (86. Pobega), Hernandez - Diaz (77. de Ketelaere), Leao (90.+2 Rebič) - Giroud

Tottenham: Forster - Lenglet (81. Davies), Dier, Romero - Royal, Skipp, Sarr, Perišič - Kulusevski (70. Richarlison), Kane, Son Heung-min (81. Danjuma)