Main Content

Arsenal doma stratil dôležité body: Využije to Manchester City?

nedeľa, 12. február 2023 10:17 | Autor: TASR

Mikel Arteta
Mikel Arteta | zdroj: Arsenal Instagram

Futbalisti Arsenalu Londýn v zápase 23. kola Premier League iba remizovali s ôsmym Brentfordom 1:1. Domáci napriek tomu zostali na prvom mieste tabuľky najvyššej anglickej súťaže s náskokom šiestich bodov pred druhým Manchestrom City.

"Kanonieri" druhýkrát v sezóne stratili body na Emirates Stadium. Arsenal síce viedol od 66. minúty, keď Leonardo Trossard presnou strelou k ľavej žrdi prekonal brankára Davida Rayu. Hostia však vyrovnali po góle Ivana Toneyho.

Newcastle United remizoval na pôde Bournemouthu 1:1 a v tabuľke je štvrtý so stratou desiatich bodov na Arsenal. Bod pre "straky" zariadil v nadstavenom čase prvého polčasu Paraguajčan Miguel Almiron. Slovenský brankár Martin Dúbravka sedel na lavičke náhradníkov hostí.

Leicester City zdolal na domácom ihrisku piaty Tottenham 4:1 a nadviazal tak na víťazstvo zo zápasu proti Aston Ville. Wolverhampton uspel na ihrisku Southamptonu 2:1, aj keď od 27. minúty hral bez vylúčeného stredopoliara Mario Lemina.

Fulham triumfoval nad Nottinghamom Forest 2:0, keď sa presadili Willian a Manor Solomon. Hráči Chelsea remizovali na ihrisku West Hamu United 1:1. Hostia sa dostali v londýnskom derby do vedenia v 16. minúte po góle Joaa Felixa. Domáci vyrovnali v 28. minúte po zakončení Emersona.