Main Content

Bez dôvery sa fungovať nedá: Odíde Pep Guardiola z Manchestru City?

utorok, 7. február 2023 09:50 | Autor: Jakub Vaverka

Pep Guardiola
Pep Guardiola | zdroj: TASR

Španielsky tréner Pep Guardiola by mohol podľa niektorých britských médií opustiť Manchester City. Existuje na to jeden hlavný dôvod.

Manchester City momentálne čelí obvineniam Premier League za opakované porušovanie finčnaného fair-play počas uplynulej dekády. Klubu hrozí finančná pokuta, odpočet bodov, odobratie titulov či vylúčenie z ligy.

Celý prípad je detailne sledovaný a neobchádza ani trénera Sky Blues Pepa Guardiolu. Ten sa pred časom vyjadril, že verí vedeniu City, ktoré mu povedalo, že vtedy zverejnené obvinenia sa nezakladajú na pravde.

Teraz to vyzerá, že Manchester City naozaj pravidlá porušoval, čo by bolo okrem iného veľkým narušením dôvery na linke vedenie City - tréner Guardiola. Podľa britskej tlače by mohol Pep na konci sezóny Etihad Stadium opustiť.

Všetci totiž vedia, že na to, aby mohol niekde pracovať je pre neho dôvera a vzájomný rešpekt nesmierne dôležité. V tejto chvíli je zatiaľ priskoro špekulovať o tom, ako by sa mohla situácia vyvinúť. Čoskoro však už bude jasnejšie.