Main Content

Zmena v plánoch Petry Vlhovej: Pomôže jej tento krok k zisku medailí?

pondelok, 6. február 2023 07:39 | Autor: TASR

Petra Vlhová
Petra Vlhová | zdroj: TASR

Petra Vlhová krátko pred štartom zjazdárskych majstrovstiev sveta zmenila program a po vynechaní rýchlostných disciplín sa sústredí na technické. Slovenská lyžiarka má už vo vitríne jeden titul z MS 2019, keď triumfovala v obrovskom slalome vo švédskom Are, túži získať aj zlato v slalome.

Jej cieľom je vygradovať sezónnu formu práve vo francúzskych strediskách Courchevel a Meribel. Elitní lyžiari začnú púť na MS od 6. februára, očakávané súťaže u Vlhovej i jej fanúšikov prídu na rad v závere šampionátu. Vo štvrtok 16. februára je na programe obrovský a o dva dni neskôr špeciálny slalom. V "obráku" získala Vlhová v tejto sezóne SP tri pódiové umiestnenia, dvakrát bola tretia a raz druhá. V slalome sa jej tradične darilo viac, trikrát v ňom skončila tretia, raz druhá a na konte má aj jeden triumf z Flachau. Naposledy sa jej však v Špindlerovom Mlyne nevyšli dve súťaže, v prvom slalome skončila štvrtá a o deň neskôr až trinásta. "Potrebujem si oddýchnuť, a to aj mentálne. Budem dva dni doma a potom sa budeme pripravovať na MS," povedala pred týždňom po pretekoch.

Vlhová pred dvoma rokmi v Cortine d'Ampezzo získala v slalome striebornú medailu, keď nestačila na Katharinu Liensbergerovú. V roku 2019 bola vo svojej obľúbenej disciplíne na MS v Are tretia. "Budem to brať ako každé iné preteky a tak aj do toho pôjdem. Ako to dopadne, tak bude. V športe je možné všetko. Viem, že dokážem zvíťaziť, uvidíme," konštatovala slovenská lyžiarka.

Slalomovú olympijskú víťazku zdobia z MS spolu s dvoma kovmi zo slalomu, zlatom z obráku aj dve striebra z alpskej kombinácie a jedno z tímovej paralelnej súťaže. Tentoraz kombináciu vynechá a rovnako aj super-G. "V pretekoch alpskej kombinácie a super-G štartovať nebudeme a takto získaný čas využijeme na dotrénovanie kondičných a technických aspektov výkonu, aby sme boli plne pripravení na pre nás najdôležitejšie disciplíny - obrovský slalom a slalom," uviedol Vlhovej tréner Mauro Pini.

Pred rokom na rovnakom mieste po finále Svetového pohára si Vlhová prevzala malý glóbus za triumf v celkovom hodnotení slalomu. "Vlani som si to vyskúšala, neviem, aké budú teraz podmienky. Ale zjazdovky boli veľmi fajn, tak uvidíme," zdôraznila 27-ročná lyžiarka, ktorá aj pre svoje skúsenosti patrí k favoritkám na dve zlaté medaily.