Main Content

DAVIS CUP: Slováci majú v Holandsku za sebou prvý tréning. Aké sú zatiaľ dojmy?

piatok, 3. február 2023 09:12 | Autor: TASR

Alex Molčan
Alex Molčan | zdroj: TASR

Slovenskí tenisoví reprezentanti si v stredu po prvý raz vyskúšali kurt, na ktorom cez víkend nastúpia na kvalifikačné stretnutie Davisovho pohára proti Holandsku (4. - 5. február, Groningen).

V nominácii kapitána Tibora Tótha sú Alex Molčan, Jozef Kovalík, Lukáš Klein, Lukáš Pokorný a Igor Zelenay. Do Holandska s nimi odletel aj mladý hráč Peter Benjamín Privara, ktorý absolvuje s tímom celú prípravu.

Slováci do Groningenu odleteli v utorok, kurt v Martini Plaza mali k dispozícii od stredy. "V utorok po príchode sme stihli ľahký tréning vo fitku a spoločnú večeru. Trošku nás prekvapila zima v hoteli a na izbách, ale už sa to zlepšilo a je teplejšie," povedal pre oficiálnu stránku Slovenského tenisového zväzu (STZ) kapitán Tibor Tóth.

Podmienky v Groningene sú podľa jeho slov veľmi dobré. "Výhodou hotela je, že je hneď pri hale, v ktorej budeme hrať. V stredu sme si dobre zatrénovali, hrali všetci šiesti hráči. Povrch je príjemný, stredne rýchly. Myslím si, že hráči si naň veľmi rýchlo zvykli. Celý komplex, v ktorom sa hala nachádza, je na výbornej úrovni. Všetci chalani sa cítia fajn a tešia sa na ďalší deň prípravy. Budeme sa snažiť vylepšovať formu jednotlivých hráčov, aby boli na víkend čo najlepšie pripravení," zhodnotil prvý deň prípravy v Holandsku Tóth.