Main Content

Záver kvalifikačného turnaja Slovenkám nevyšiel: So Švajčiarkami to bola dráma

piatok, 3. február 2023 09:10 | Autor: TASR

Slovenské florbalistky
Slovenské florbalistky | zdroj: TASR

Slovenské florbalové reprezentantky nestačili v treťom zápase na kvalifikačnom turnaji MS v talianskom Lignane Sabbiadoro na Švajčiarky, ktorým v priamom súboji o prvé miesto v 3. skupine podľahli tesne 6:7.

Slovenky prehrávali už 2:5, ale dokázali vyrovnať na 5:5 a neskôr aj na 6:6. Štyridsaťsedem sekúnd pred koncom však inkasovali siedmy gól, na ktorý už nenašli odpoveď. Predtým Slovenky zaznamenali na kvalifikačnom turnaji drvivé triumfy 28:1 nad Španielskom a 12:0 nad Estónskom. So ziskom štyroch bodov sú na druhom mieste tabuľky za stopercentným Švajčiarskom a takmer s istotou postúpia na šampionát.

Tím Michala Jedličku čaká záverečný duel proti Ukrajine v sobotu o 10.00 h. Na svetový šampionát (2. – 10. decembra) v Singapure postúpia prvé tri družstvá zo skupiny.

Švajčiarsko - SLOVENSKO 7:6 (1:1, 3:1, 3:4)

Góly: 19. Gerigová (t.s.), 25. Fitziová (Edizová), 33. Gerigová, 38. Rüttimannová (Wyssová), 43. Spichigerová (Bergerová), 57. Gerigová (Spichigerová), 60. Fitziová (Larssonová) - 7. Belicová (P. Hudáková), 37. Červená (Chúpeková), 45. K. Hudáková (Hrabovská), 46. K. Hudáková (t.s.), 57. Chúpeková (P. Hudáková), 57. K. Hudáková (Ďuríková)

hlasy po zápase /SZFB/:

Michal Jedlička, tréner SR: "Baby do toho dali maximu, odviedli super prácu, no nedostatok takýchto kvalitných zápasov potom rozhoduje. Som smutný, pretože sme dnes boli fakt dobrí, mali sme veľa šancí, možno viac tutoviek ako Švajčiarky, ktoré boli opticky lepšie. Podali sme dobrý výkon, išli sme sami dve na jednu, ale nedokázali sme to premeniť. Keď to vyzeralo, že zápas je stratený, tak sme sa do toho dvakrát dostali. No nakoniec sme nezvládli situáciu, ktorú majú Švajčiarky naučenú."

Katarína Klapitová, hráčka SR: "Som pyšná na baby a na to, aký výsledok sme odohrali. Ale na druhú stranu ma to mrzí, pretože toto bol práve ten deň, keď sa všetko dobré zišlo pre nás a tento zápas sme pokojne mohli vyhrať. Dovolím si povedať, že sme mali viac šancí ako Švajčiarky. Na konci sme mali trošku nešťastia, ako padol ten posledný gól. Myslím, že sme predviedli veľmi dobrý výsledok, boli sme lepší tím, ale šťastie nebolo na našej strane."