Main Content

Tatum hovorí o mentalite a hĺbke: Irving pochválil Celtics a ich prístup

štvrtok, 2. február 2023 09:53 | Autor: TASR

Jayson Tatum
Jayson Tatum | zdroj: TASR

Líder basketbalovej NBA Boston si v stretnutí popredných tímov Východnej konferencie suverénne poradil s Brooklynom 139:96 na domácej palubovke. Celtics ukázali silu svojho kádra, až šesť ich hráčov zaznamenalo dvojciferný počet bodov, najviac Jayson Tatum - 31.

Finalista uplynulého ročníka dominoval od úvodu, prvú štvrtinu vyhral 46:16. "Náš tím má hĺbku. Ukázal silnú mentalitu, a to, že každý môže vystúpiť z radu," pochvaľoval si Tatum podľa AFP. Nets stále chýbal líder Kevin Durant. "Zreteľne chcú získať titul a v základnej časti nestrácajú žiaden čas. Mali by sme mať schopnosť sa im postaviť, no dnes sme boli tímom, ktorí sa s nimi iba stretol," povzdychol si bývalý hráč Celtics Kyrie Irving, ktorý dal za Brooklyn najviac bodov - 20.

Druhý tím západu Memphis podľahol doma Portlandu bojujúcemu o účasť vo vyraďovacej časti 112:122. Trail Blazers viedol Damian Lillard so 42 bodmi a 10 asistenciami. Počas kariéry zapísal aspoň 40 bodov v 49 dueloch a v historickej tabuľke mu v tomto ukazovateli patrí už 19. miesto. Klub z Oregonu je prvý pod čiarou postupu do vyraďovačky, na New Orleans stráca pol duelu.

Portland uspel v štyroch z uplynulých piatich stretnutí a dokázal sa vyrovnať aj s nepriazňou osudu, keď duel nedohrali pre zranenia dvaja hráči základnej zostavy. Pivot Jusuf Nurkič odstúpil už v prvej štvrtine, Jerami Grant po prvom polčase. Napriek tomu Trail Blazers dokázali rozhodnúť v záverečnej štvrtine, ktorá sa skončila 38:22 v ich prospech. "Prehrávali sme a hrali sme proti výbornému tímu. Lenže v tejto sezóne sme zažili už všeličo a ocitli sa aj na dne. Jednu vec, ktorú sme vždy mali, je súdržnosť. Naučili sme sa bojovať a vyrovnať sa s ťažkými situáciami," vyjadril spokojnosť Lillard.