Main Content

Xavi hovorí, že Barca hrala excelentne: Lewandowski sa vrátil a bolo to cítiť

štvrtok, 2. február 2023 09:02 | Autor: TASR

Robert Lewandowski
Robert Lewandowski | zdroj: TASR

Futbalisti Barcelony natiahli sériu zápasov bez prehry vo všetkých súťažiach na štrnásť. V stredajšej dohrávke 17. kola La Ligy na pôde Betisu zvíťazili 2:1 po presných zásahoch Raphinhu a Roberta Lewandowského, ktorý sa vrátil do ligového diania po trojzápasovom dištance.

Napriek tomu, že Raphinha otvoril skóre až v 65. minúte, o šance nebola núdza ani na jednej strane. Niekoľkokrát sa dostali do sľubných pozícií domáci, najväčšie tutovky však mali na kopačkách hostia. V 18. minúte sa Pedri predral cez súperových obrancov a dostal sa až pred brankára Ruia Silvu.

Ten vytiahol elitný zákrok proti Pedrimu aj v 49. minúte, keď mladý záložník poslal zvnútra pokutového územia prudkú strelu k bližšej žrdi. Raphinha rozvlnil sieť z bezprostrednej blízkosti po výstavnej prihrávke od Alejandra Baldeho, ktorý si potiahol loptu po krídle. Lewandowski zvýšil o 15 minút neskôr počas rohového kopu v podaní Pedriho a upevnil svoje vedenie v tabuľke najlepších strelcov La Ligy.

Pre Poliaka to bol prvý ligový duel po trojzápasovom dištance z novembrového stretnutia na pôde Osasuny (2:1). O zníženie sa "postaral" obranca hostí Jules Kounde – loptu poslal do vlastnej siete po nevydarenom spracovaní hruďou. "Barca" však dokázala jednogólové vedenie udržať a domáci stredopoliar William Carvalho navyše obdržal červenú kartu za roztržku s rozhodcom.

"Podľa mňa máme za sebou dobrý zápas, hrali sme veľmi dobre. Povedal by som, že až excelentne," neskrýval spokojnosť tréner hostí Xavi, ktorého mužstvo absolvovalo prvý duel bez zraneného Ousmana Dembeleho. "Odohrali sme skvelý zápas na pôde náročného súpera. Neteší ma len výsledok, ale aj náš prejav a zlepšenie oproti stretnutiu s Gironou," dodal kormidelník. Jeho tím zvíťazil v sobotu v Girone a ďalších dvoch predošlých stretnutiach tesne 1:0. Na čele tabuľky zvýšil svoj náskok pred Realom Madrid na osem bodov. "Biely balet" má zápas k dobru a vo štvrtok privíta Valenciu.

"Zápasy proti Barcelone vyzerajú vždy takto. Je náročné im vziať loptu, sú schopní zatlačiť vás a držať na vašej polovici. Pred prvým gólom sme hrali dobre, potom sa začal iný zápas," opísal stretnutie útočník domácich Borja Iglesias. Jeho tímu patrí v tabuľke šieste miesto a na štvrté Atletico Madrid stráca tri body.