Main Content

Milan Škriniar a PSG: Klub posilní až v lete, príde zadarmo

utorok, 31. január 2023 18:13 | Autor: TASR

Milan Škriniar
Milan Škriniar | zdroj: TASR

Slovenský futbalový reprezentant Milan Škriniar s najväčšou pravdepodobnosťou dohrá prebiehajúcu sezónu v milánskom Interi. Do Paríža St. Germain, s ktorým podpísal cez víkend zmluvu, odíde podľa portálu lequipe.fr až v lete ako voľný hráč.

Taliansky a francúzsky klub absolvovali rokovania o tom, či 27-ročný stopér zamieri do PSG ešte počas zimného prestupového obdobia alebo až v lete. Podľa talianskeho novinára Fabrizia Romana, ktorý v utorok informoval o nedohode klubov, žiadal Inter za okamžitý prestup 20 miliónov eur. PSG však núkal maximálne polovičnú sumu.

Škriniar odštartoval kariéru v Žiline, odkiaľ prestúpil v januári 2016 do Sampdorie za 5,2 miliónov eur. V Janove zotrval jeden a pol sezóny a v lete 2017 odišiel do Interu za 34 miliónov eur, čo je doteraz najvyššia prestupová čiastka za slovenského futbalistu.

V drese "nerazzurri" odohral vo všetkých súťažiach 242 zápasov, strelil jedenásť gólov a pridal päť asistencií. S Interom získal v sezóne 2020/21 titul, v uplynulej sezóne Taliansky pohár a dvakrát sa tešil z triumfu v Superpohári. V národnom drese odohral 54 zápasov a strelil tri góly. V Paríži St. Germain si môže zahrať s hviezdami ako Lionel Messi, Kylian Mbappé, či Neymar.