Main Content

Slovenskí futbalisti po kvalitnom výkone zdolali Turecko 2:1

streda, 29. február 2012 22:00 | Autor: TASR

Slovenskí futbalisti po kvalitnom výkone zdolali Turecko 2:1
Slovenskí futbalisti po kvalitnom výkone zdolali Turecko 2:1 | zdroj: SITA

Slovenskí futbaloví reprezentanti zvíťazili nad domácim Tureckom 2:1 v stredajšom medzištátnom prípravnom dueli v Burse.

O góly zverencov dočasného trénera SR Michal Hippa sa postarali krídelníci Vladimír Weiss ml. a Miroslav Stoch, ktorí skórovali ešte v prvom polčase. Päť minút pred koncom riadneho hracieho času skorigoval na konečný rozdiel jedného gólu Ömer Toprak.

Výsledok - streda:
Turecko - Slovensko 1:2 (0:2)

Góly: 85. Ömer Toprak - 24. Weiss ml., 39. Stoch, ŽK: 87. Tunay Torun - 29. Škrtel, rozhodovali: Kinhöfer - Scheppe, Lupp (všetci Nem.)

Zostavy:
Turecko: Sinan Bolat - Gökhan Gönül, Semih Kaya, Ömer Toprak, Caner Erkin (80. Hasan Ali Kaldirim) - Mehmet Topal, Nuri Sahin (86. Soner Aydogdu) - Arda Turan (75. Alper Potuk), Mehmet Ekici (57. Burak Yilmaz), Olcan Adin (58. Tunay Torun) - Mustafa Pektemek (69. Mevlüt Erdinc)
Slovensko: D. Perniš - Pekarík, Škrtel (62. Saláta), Hubočan, Zabavník - Kucka (84. M. Čech), Kopúnek - Weiss ml. (68. Hološko), Hamšík (90.+ Jež), Stoch (61. Breznaník) - M. Bakoš (46. Šesták)

I. polčas

Úvodnú šancu duelu mali Slováci. Na začiatku 9. min si z pravého krídla nabehol do pokutového územia Bakoš, ale z uhla trafil len dobre postaveného domáceho gólmana. O päť minút neskôr nebezpečne vystrelil ľavačkou z 30-metrovej vzdialenosti Nuri Sahin, jeho pokus letel len tesne nad bránku. Hneď z protiútoku Weiss krížnou prihrávkou cez pokutové územie našiel Stocha, no dvojnásobný pokus krídelníka Fenerbahce Istanbul zblokovala domáca obrana. Šance sa striedali na oboch stranách, tú ďalšiu domácu nevyužil po Pekaríkovom zaváhaní Mustafa Pektemek. V 24. min však udrelo na druhej strane, keď sa cez štyroch protihráčov šikovne prekľučkoval Weiss a umiestnenou strelou prekonal Sinana Bolata - 0:1. O pár sekúnd sa štyria Slováci rútili na troch Turkov, no Weissova spätná prihrávka nenašla dobre postaveného Stocha. V 32. min vystrelil z roku šestnástky Olcan Adin a jeho Hubočanom tečovanú strelu Perniš s problémami vyrazil na rohový kop. V 38. min prudký priamy kop Mehmeta Topala bravúrne zneškodnil Perniš a z následného protiútoku skóroval svojím typickým spôsobom Stoch. Jeho strelu však tečoval jeden z domácich obrancov a lopta preletela ponad bezmocného tureckého brankára až do siete - 0:2. Slováci odchádzali do šatní s dvojgólovým náskokom.

II. polčas
Druhé dejstvo začali lepšie domáci, ktorý mali šancu v 49. min, no Perniš nemusel zasahovať pri strele letiacej vysoko nad bránku. O desať minút nebezpečne hlavičkoval turecký kanonier Burak Yilmaz, ten sa mohol zapísať do listiny strelcov minútu po svojom príchode na ihrisko. Po necelej hodine hry spoza šestnástky tvrdo pálil domáci kapitán Arda Turan, ale lopta tesne minula ľavú žrď. O päť minút neskôr opäť Slováci nezvládli prečíslenie. Rýchly protiútok troch na dvoch zakončil strelou do obrancu kapitán hostí Hamšík. V 70. min mal po rohovom kope obrovskú šancu Arda Turan, jeho volej z piatich metrov vyhlavičkoval na bránkovej čiare stojaci Pekarík. Trinásť minút pred koncom riadneho hracieho času prudko pálil po priťuknutí Hamšíka z priameho kopu Kucka, jeho delovka asi o meter minula bránku. Duel zdramatizoval v 85. min Ömer Toprak, ktorý skóroval po rohovom kope. Tri minúty pred koncom mal ešte veľkú šancu Hološko, ale domáci gólman vytiahol pri jeho voleji fantastický reflexný zákrok.

© WEBNOVINY