Main Content

Lintner po návrate do Ligovej rady: Hokej mi chýbal

štvrtok, 26. január 2023 11:47 | Autor: TASR

Richard Lintner
Richard Lintner | zdroj: TASR

Bývalý slovenský hokejový reprezentant Richard Lintner s radosťou prijal ponuku stať sa členom Ligovej rady, kde bude pôsobiť ako zástupca Asociácie profesionálnych hokejových klubov (APHK). Ako priznal, hokej mu už chýbal a na opätovnú spoluprácu s extraligovými predstaviteľmi sa teší.

Niekdajší dlhoročný reprezentačný obranca a majster sveta z Göteborgu sa do riadiacej funkcie v najvyššej slovenskej súťaži vracia po necelých troch rokoch. V rokoch 2015-2020 viedol dnes už neexistujúci subjekt Pro-Hokej. Po zániku spoločnosti riadi Tipos Extraligu Ligová rada, v ktorej má APHK svojho zástupcu. Lintner v stredu nahradil na poste Imreho Valáška, riaditeľ HC MIKRON Nové Zámky z funkcie odstúpil z dôvodu neutrality voči klubovej príslušnosti.

"S klubmi extraligy komunikujem aktívnejšie už niekoľko mesiacov. Veľmi rád som prijal ich ponuku. Hokej mi chýbal, a preto sa na opätovnú spoluprácu so slovenským hokejom teším. Moja funkcia je dobrovoľná a nehonorovaná, a preto som presvedčený, že môj postoj bude nestranný, objektívny a verím, že v konečnom dôsledku aj užitočný," uviedol Lintner v tlačovej správe.

"Za kluby Tipos extraligy by som rád vyjadril potešenie, že Rišo Lintner prijal našu ponuku a stal sa členom Ligovej rady. Rišove skúsenosti, odbornosť a hlavne nezávislosť od klubov či SZĽH mu dáva príležitosť objektívne pomenovať témy a potreby prichádzajúce so súčasnou situáciou v extralige a v slovenskom hokeji," vyjadril sa predseda predstavenstva APHK Miroslav Kováčik. TASR informoval Tipos Extraliga Team.