Main Content

Slovensku vyrastá ďalší talent: V 19 rokoch hrá českú Tipsport Extraligu

utorok, 24. január 2023 11:52 | Autor: Róbert Kalnický

Tim Danielčák
Tim Danielčák | zdroj: IG Verva Litvínov

Slovenský hokej sa môže tešiť z ďalšieho vyrastajúceho talentu. V českej najvyššej súťaži sa začína usádzať len 19-ročný Tim Danielčák, ktorý si odkrútil už aj debut v prvom tíme Litvínova.

Rodák z Kežmarku sa za hranice presunul pred štartom ročníka 2021/2022. V tom čase nastupoval v drese juniorského tímu Vervy, kde zaujal svojimi výkonmi aj trénerov A mužstva. Prvé štarty v českej najvyššej súťaži prišli v aktuálnej sezóne. Danielčák má v súčasnosti na konte tri zápasy so ziskom jednej asistencie.

,,Bol to môj cieľ. Chcel som si túto sezónu zahrať za mužov v Litvínove, takže určite som šťastný, že sa mi to podarilo a dúfam, že sa udržím v tíme čo najdlhšie. Česká Extraliga je kvalitná súťaž. Je tam veľa skúsených hráčov, takže som rád, že mám šancu si zahrať s nimi, pretože mi to dá veľa do budúcich sezón," uviedol Danielčák exkluzívne v rozhovore pre náš web.

V minulosti si Danielčák prešiel mládežníckymi mužstvami Popradu a Trenčína, v ročníku 2020/2021 si pôsobil aj v projekte centralizovanej príprave reprezentácie do 18 rokov, kde po prvýkrát pričuchol k seniorskému hokeju. Figuroval aj v širšej nominácii pred tohtoročnými MS hráčov do 20 rokov, no v Kanade si napokon nezahral. Tréneri ho zo súpisky vyškrtli v poslednom možnom termíne: ,,Bol som sklamaný, že som si tam nemohol zahrať. Ale rozhodli sa takto tréneri, tak to musím akceptovať," uviedol.

V mužstve Litvínova nie je jediným Slovák. Kapitánom Vervy je Matúš Sukeľ, najlepším strelcom zas Andrej Kudrna. V tíme pôsobí aj tandem slovenských brankárov Denis Godla a Matej Tomek.