Main Content

AKTUALIZOVANÉ: Vlhová sa ešte prepadla, jej pozícia je stále dobrá

utorok, 24. január 2023 11:10 | Autor: TASR

Petra Vlhová
Petra Vlhová | zdroj: TASR

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa po 1. kole utorkového obrovského slalomu Svetového pohára usadila na šiestom mieste. V talianskom Kronplatzi zaostávala po odjazdení elitnej pätnástky pretekárok za vedúcou Američankou Mikaelou Shiffrinovou o 1,01 sekundy. Druhá bola Švajčiarka Lara Gutová Behramiová s odstupom 13 stotín, na priebežnej tretej pozícii figurovala Talianka Federica Brignonenová (+0,27).

Pretekárkam komplikovalo jazdu mierne sneženie, no viditeľnosť na zjazdovke Erta bola dobrá. Vlhová so štartovým číslom 3 mala slabší úvod, v strmej časti svoju stratu korigovala. V spodnej časti však nabrala ďalšie manko. Pred slovenskú lyžiarku sa dostali ešte Kanaďanka Valerie Grenierová a Američanka Paula Moltzanová.

Shiffrinová využila aj skutočnosť, že trať 1. kola staval jej tréner Mike Day. Američania výborne odštartovala a spolu s Gutovou-Behramiovou mala aj najrýchlejšiu záverečnú pasáž. V 2. kole (13.30 h) tak bude útočiť na svoje 83. víťazstvo, čím by vytvorila ženský rekord v počte triumfov a osamostatnila by sa od krajanky Lindsey Vonnovej.

Prvé kolo nevyšlo podľa predstáv líderke disciplíny Marte Bassinovej, Talianka vyrazila na trať ako prvá. So stratou 1,42 sekundy jej patrila 9. pozícia.