Main Content

Uvidíme Juraja Slafkovského na majstrovstvách sveta?

pondelok, 23. január 2023 12:23 | Autor: Róbert Kalnický

Juraj Slafkovský
Juraj Slafkovský | zdroj: TASR

Je pravdepodobné, že Juraj Slafkovský vynechá zvyšok aktuálneho ročníka NHL. Draftová jednotka sa zranila len počas uplynulého týždňa a dĺžka jeho absencie by mala byť približne tri mesiace.

Jeho ročník však stále nemusí byť na konci. Podľa insidera Marco D’Amica z Montreal Hockey Now je v hre tandem možností. Prvou je presun do Lavalu, kde by si mal zahrať play-off. To sa však nejaví ako reálna možnosť, pretože Habs nemôžu preradiť zraneného hráča o level nižšie.

Druhým variantom sú majstrovstvá sveta. D’Amico to vidí takto: „Turnaj by tiež mohol byť využitý ako meradlo toho, ako sa Slafkovský v tejto sezóne posunul vpred, umožnilo by to porovnať jeho výkony na ľade z minulého roku s tohtoročnými. Svetový šampionát sa koná 12. až 28. mája, takže by mal Slafkovský dostatok času na návrat domov a pár dobrých mesiacov tréningu pred návratom do Montrealu.“

Jeho účasť na svetovom šampionáte je stále otvoreným variantom. Je však priskoro konzultovať o tomto scenári, nakoľko je stále otázne, či Slafkovský bude v tomto čase už zdravotne fit.