Main Content

Klopp po šlágri na Anfielde: S výsledkom som spokojný

nedeľa, 22. január 2023 12:44 | Autor: TASR

Jurgen Klopp
Jurgen Klopp | zdroj: TASR

Šláger anglickej futbalovej Premier League medzi Liverpoolom a Chelsea sa v sobotu skončil bezgólovou remízou. Rovnaký výsledok pomohol Newcastlu, ktorý hral na pôde Crystal Palace, k posunu na tretie miesto pred Manchester United, ktorého v nedeľu ešte čakal súboj na ihrisku Arsenalu.

V repríze uplynulých finále Anglického i Ligového pohára sa v riadnom hracom čase zopakoval aj výsledok. Domáci síce strelili gól v úvode zápasu, VAR však odhalil ofsajd. Ukrajinec Mychajlo Mudryk mohol pri svojom debute v drese Chlesea zariadiť triumf v druhom polčase, trafil však len bočnú sieť. Jubilejný tisíci zápas absolvoval tréner domácich Jürgen Klopp. Nemecký kouč pripustil, že by zrejme túto métu nedosiahol, keby všetky jeho predchádzajúce stretnutia vyzerali ako ten sobotňajší. Na druhej strane však ocenil prvé čisté konto v zápase Premier League od októbra. "S výsledkom 0:0 som spokojný, ideme krok po kroku," uviedol Klopp podľa agentúry AFP.

Newcastle nevyužil šancu na bodové predstihnutie United, momentálne je tretí vďaka lepšiemu skóre. Dosiahol však pätnásty ligový zápas v rade bez prehry, čo je klubový rekord. "Každý týždeň sledujem svojich hráčov a som veľmi hrdý na ich výkon," povedal k forme mužstva tréner Eddie Howe. Jeden bod pre jeho tím zachránil v druhom polčase brankár Nick Pope, ktorý si poradil s nebezpečným pokusom Jeana-Philippa Matetu. Slovenský brankár Martin Dúbravka strávil zápas na lavičke hostí.

Southampton podľahol Aston Ville 0:1 a zostal na chvoste tabuľky, o skóre za Evertonom. Nenadviazal tak na tri predošlé triumfy vrátane minulotýždňového šokujúceho vyradenia Manchestru City vo štvrťfinále Ligového pohára. V stretnutí prišlo aj ku kurióznej situácii - hráči museli na niekoľko minút opustiť ihrisko, pretože nad ním lietal dron.