Main Content

Tsitsipas a Sinner zvládli svoje súboje: Čaká ich osemfinále Australian Open

piatok, 20. január 2023 07:48 | Autor: TASR

Stefanos Tsitsipas
Stefanos Tsitsipas | zdroj: TASR

Grécky tenista Stefanos Tsitsipas sa prebojoval do osemfinále dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open. Tretí nasadený hráč musel v dueli 3. kola odvrátiť v druhom sete setbal, no Holanďana Tallona Griekspoora zdolal 6:2, 7:6 (5) a 6:3. Jeho súperom v boji o štvrťfinále bude turnajová pätnástka Jannik Sinner. Talian otočil zápas s Mártonom Fucsovicsom z 0:2 na sety, svojho súpera napokon zdolal 4:6, 4:6, 6:1, 6:2 a 6:0.

Tsitsipas sa medzi najlepšiu šestnástku v Melbourne dostal tretíkrát za uplynulé štyri roky. Grék zostal najvyššie nasadeným hráčom v mužskom "pavúku", keďže z turnaja už vypadli obhajca titulu Španiel Rafael Nadal i dvojka Nór Casper Ruud. Tsitsipas úspešne čelil setbalu súpera za stavu 5:6 v druhom sete pri svojom podaní a zvládol aj následný tajbrejk. "Nebolo to úplne ľahké, ale pri vlastnom podaní som nedovolil súperovi dostať sa do dlhých výmen a vývoj stretnutia som si postrážil," uviedol Tsitsipas.

Sinner prehral úvodné dva sety s Fucsovicsom, ale po 3:33 h hry napokon dokázal otočiť skóre vo svoj prospech. Taliansky hráč získal posledných 12 hier duelu, súper už mu v závere nedokázal vzdorovať. "Prvé dva sety boli pre mňa veľmi ťažké. Samozrejme, musel som potom vo svojej hre niečo zmeniť. Cítil som sa dobre, iba som nedokázal zakončiť výmeny rozhodujúcim úderom. V závere mi pomohla aj fyzička, ktorej som sa v príprave veľa venoval," povedal Sinner, ktorý prehráva vo vzájomnej bilancii s Tsitsipasom 1:4. Obaja sa stretli v Melbourne aj vo vlaňajšom štvrťfinále a Grék uspel v troch setoch.

muži - dvojhra - 3. kolo:

Stefanos Tsitsipas (Gr.-3) - Tallon Griekspoor (Hol.) 6:2, 7:6 (5), 6:3

Jannik Sinner (Tal.-15) - Márton Fucsovics (Maď.) 4:6, 4:6, 6:1, 6:2, 6:0