Main Content

Martin Fehérváry o svojich bodoch: Poďakoval Alexovi Ovečkinovi

streda, 18. január 2023 11:31 | Autor: TASR

Martin Fehérváry
Martin Fehérváry | zdroj: TASR

Slovenský hokejový obranca Martin Fehérváry zaznamenal svoj druhý viacbodový zápas v zámorskej NHL. V dueli s Minnesotou si pripísal gól a asistenciu, Washington však dvakrát neudržal vedenie a napokon doma prehral 2:4.

Fehérváry otvoril skóre stretnutia 63 sekúnd pred koncom prvej tretiny. Na modrej čiare poslal puk k mantinelu Alexandrovi Ovečkinovi, dostal sa do voľného priestoru pred bránku a po spätnej prihrávke od kapitána domácich pohotovou strelou prekonal Filipa Gustavssona. "Videl som, že sa môžem odpútať od súperovho hráča, prihral som Ovimu a ten ma vzápätí parádne našiel. Bola to naozaj skvelá kombinácia, potom som už iba vystrelil a padlo to tam," povedal zámorským médiám Fehérváry, pre ktorého to bol štvrtý gól v prebiehajúcej sezóne a celkovo dvanásty v kariére v NHL.

Minnesota hneď na začiatku druhej tretiny vyrovnala, ale v 26. minúte sa domáci opäť ujali vedenia a výrazný podiel na tom mal opäť Fehérváry. Ovečkin vnikol po pravej strane do pásma súpera, zadovkou poslal puk na slovenského spoluhráča a ten bekhendovou prihrávkou našiel pred bránkou na teč číhajúceho Dylana Stromeho. Washington viedol 2:1, ešte do konca druhej tretiny však hostia skóre otočili a v závere zápasu spečatili svoj triumf gólom do prázdnej bránky. Fehérváryho vyhlásili za tretiu hviezdu duelu. V NHL predtým zaznamenal dva body v jednom stretnutí iba v novembri 2021, keď dvakrát asistoval na ľade Anaheimu. V tomto ročníku má slovenský reprezentant na konte celkovo 9 bodov (4+5) v 35 zápasoch. Proti Minnesote odohral 18:30 min, pripísal si aj plusový bod, jednu strelu, štyri "hity" a päť striel súpera zblokoval, čo bolo najviac zo všetkých aktérov.

Washington vyšiel bodov naprázdno napriek tomu, že súpera prestrieľal jednoznačne 36:22. "Ukázali sme veľa dobrých vecí, takže to bol jeden z prehratých zápasov, po ktorých nemôžem chlapcom veľa vyčítať. Rozdiel však bol v premieňaní šancí, v tom mal súper navrch," zhodnotil tréner domácich Peter Laviolette. Jeho zverencom sa v uplynulom období nedarí v presilovkách, v šiestich zápasoch nepremenili ani jednu z trinástich. Minensotu potiahli k víťazstvu obrancovia - Jared Spurgeon dal dva góly, jeden pridal aj Jonas Brodin. "Ich strely dnes mali oči, kým tie naše nie," hľadal príčiny prehry Laviolette.