Main Content

Nottingham Forest opäť investoval: Prišiel Brazílčan, ktorý si plní sen

streda, 18. január 2023 08:25 | Autor: TASR

Nottingham Forest
Nottingham Forest | zdroj: Nottingham Forest

Anglický futbalový klub Nottingham Forest podpísal 6,5-ročný kontrakt s brazílskym stredopoliarom Danilom v hodnote približne 18 miliónov eur.

Dvadsaťjedenročný hráč je po bývalom spoluhráčovi z brazílskeho SE Palmeiras Gustavovi Scarpovi druhou januárovou posilou Nottinghamu. "Som naozaj šťastný, že si plním svoj sen hrať v Premier League a hrať za Nottingham Forest. Študoval som niečo o histórii klubu a zistil som, že získal dva európske poháre. Hovoril som aj s Gustavom a povedal mi, že Nottingham je skvelé mesto a Forest má kvalitný káder s naozaj dobrým osadenstvom," citovala Danila agentúra AFP.

"Sme naozaj radi, že môžeme privítať Danila v našom klube a v našom meste. Je to fantastický talent, ktorý bude veľkým prínosom pre súčasnosť aj budúcnosť Nottinghamu Forest," uviedol športový riaditeľ klubu Filippo Giraldi. Zverenci trénera Steva Coopera ťahajú v Premier League trojzápasovú sériu bez prehry, vďaka čomu sa tím dostal z pásma zostupu. V tabuľke najvyššej anglickej ligy sa aktuálne nachádza na 13. mieste.