Main Content

VIDEO: Skvelé zákroky Haláka priniesli Rangers víťazstvo. Čo o ňom povedali?

utorok, 17. január 2023 08:31 | Autor: TASR

Jaroslav Halák
Jaroslav Halák | zdroj: YouTube

Halák zaznamenal svoje štvrté víťazstvo za sebou a piate v sezóne, keď ho v súboji s Columbusom prekonal iba Andrew Peeke na začiatku tretej tretiny.

Rangers vyhrali 3:1, Halák vykryl 24 z 25 striel a mal 96-percentnú úspešnosť zákrokov. "Dnes nás naozaj podržal viacerými skvelými zákrokmi. V záverečných piatich minútach tam bolo niekoľko striel, ktoré sa mohli skončiť gólom, ale zabránil tomu," pochválil Haláka jeho spoluhráč Barclay Goodrow, ktorý si pripísal gól a asistenciu.

Tampa ukončila osemzápasovú víťaznú šnúru Seattlu, keď uspela na ľade súpera 4:1. Lightning zaznamenali tri góly v tretej tretine, z toho dva v závere do prázdnej bránky. Pri treťom zásahu svojho tímu asistoval Černák, ktorý bol pri zrode akcie s úspešnou koncovkou Brandona Hagela. Slovenský zadák strávil na ľade 20:43 min, mal aj dva plusové body, tri strely a tri "hity". Pre Černáka to bol deviaty bod (1+8) v prebiehajúcej sezóne profiligy, jeho tím uspel štvrtýkrát za sebou.

Washington s obrancom Martinom Fehérvárym vydrel víťazstvo 4:3 po predĺžení na ľade New Yorku Islanders, hoci ešte v polovici duelu prehrával o tri góly. Obranca Dmitrij Orlov v nadstavenom čase dokonal obrat hostí. Washington prvýkrát v sezóne zmazal trojgólové manko. Fehérváry odohral 17:41 min, pripísal si dva mínusové body, jednu strelu a až deväť bodyčekov.

Calgary prehralo na ľade Nashvillu 1:2. Útočník Adam Ružička s minutážou 7:50 sa v drese hostí do bodovania nezapísal, zaznamenal jednu "mínusku". Zaskvel sa brankár domácich Juuse Saros - zneškodnil 38 striel, z toho 21 v tretej časti hry.

Český hokejista David Krejčí odohral jubilejný 1000. zápas v základnej časti NHL. Ozdobil ho tromi asistenciami, ktorými pomohol k vysokému víťazstvu Bostonu nad Philadelphiou 6:0. Krejčí sa stal trinástym Čechom a 374. hráčom v histórii profiligy, ktorý dosiahol tento míľnik. Darilo sa celému českému útoku "medveďov", David Pastrňák a Pavel Zacha sa na výhre podieľali zhodne dvomi gólmi a asistenciou.

Florida triumfovala na ľade Buffala 4:1, tri asistencie zaznamenal v drese hostí Matthew Tkachuk.

NHL - výsledky:

Boston - Philadelphia 6:0, Buffalo - Florida 1:4, Colorado - Detroit 6:3, San Jose - New Jersey 3:4 pp a sn /Tatar za hostí rozhodujúci gól v nájazdoch/, Seattle - Tampa Bay 1:4 /Černák za hostí 0+1/, Vegas - Dallas 0:4, Columbus - NY Rangers 1:3 /Halák za hostí 24 zákrokov/, Pittsburgh - Anaheim 4:3 pp, NY Islanders - Washington 3:4 pp, Nashville - Calgary 2:1, St. Louis - Ottawa 2:1