Main Content

VIDEO: Brighton porazil o triedu Liverpool. The Reds sú vo veľkej kríze

nedeľa, 15. január 2023 09:22 | Autor: TASR

Brighton vs Liverpool
Brighton vs Liverpool | zdroj: YouTube

Futbalisti Brightonu zdolali v 20. kole anglickej Premier League na domácom ihrisku Liverpool 3:0. Mužom zápasu v súboji tabuľkových susedov bol Solomon March, ktorý dva góly strelil a pri presnom zásahu Dannyho Welbecka asistoval. Brighton sa ziskom troch bodov posunul v neúplnej tabuľke na siedmu priečku o dva body pred "The Reds".

Futbalisti Manchestru United zvíťazili v mestskom derby nad City 2:1. Domáci rozhodli o triumfe v 82. minúte po góle Marcusa Rashforda. United sa dostali v tabuľke na tretie miesto so stratou jedného bodu na práve druhé City.

Mužstvo Erika ten Haga vstúpilo do duelu lepšie a v 8. minúte mal Bruno Fernandes veľkú šancu, no jeho strela tesne minula bránu. Počas prvého polčasu mohol dvakrát otvoriť skóre aj Marcus Rashford, ale ani v jednom prípade mu to nevyšlo. City zahrozili až v 45. minúte, Kyle Walker však z veľkej vzdialenosti tesne netrafil bránu.

V druhom polčase poslal tréner hostí Pep Guardiola na ihrisko Jacka Grealisha a ten sa po troch minútach dokázal presadiť. Dvadsaťsedemročný stredopoliar využil center Kevina De Bruynea a hlavičkou poslal loptu za brankára Davida de Geu. Domáci však v priebehu štyroch minút strelili dva góly. V 78. minúte skóroval Fernandes a krátko na to aj Rashford.

United udržali vedenie až do konca stretnutia a dosiahli piate víťazstvo za sebou. City naopak po prehre vo štvrťfinále Ligového pohára so Southamptonom (0:2) opäť neuspeli a na Arsenal strácajú 5 bodov. Líder súťaže má navyše zápas k dobru.

 

Premier League - 20. kolo:

Manchester United - Manchester City 2:1 (0:0)

Góly: 78. Fernandes, 82. Rashford – 60. Grealish

 

Brighton – FC Liverpool 3:0 (0:0)

Góly: 47. a 53. March, 82. Welbeck

 

Everton FC – FC Southampton 1:2 (1:0)

Góly: 39. Onana – 46. a 78. Ward-Prowse

 

Nottingham Forrest – Leicester City 2:0 (0:0)

Góly: 56. a 85. Johnson

 

Wolverhampton Wanderers – West Ham United 1:0 (0:0)

Gól: 48. Podence

 

FC Brentford – AFC Bournemouth 2:0 (1:0)

Góly: 39. Toney (z 11 m), 75. Jensen