Main Content

Novak Djokovič má pred Australian Open problémy so stehnom: Bude v poriadku?

štvrtok, 12. január 2023 09:33 | Autor: TASR

Novak Djokovič
Novak Djokovič | zdroj: TASR

Srbský tenista Novak Djokovič predčasne ukončil stredajší tréningový zápas s Rusom Daniilom Medvedevom v Melbourne. Dôvodom bol problém so zadným stehenným svalom na ľavej nohe. Tréningový duel bol súčasťou prípravy na grandslamový Australian Open, ktorého hlavná časť sa začne v pondelok.

Zápas mal trvať 75 minút, no skončil sa po zhruba polhodine. "Je to stehno, s ktorým som mal problémy aj minulý týždeň v Adelaide. Cítil som, že sa natiahlo a nechcel som riskovať nič horšie. Odohral som set a ospravedlnil som sa Medvedevovi. Chápal to," uviedol Djokovič. "Nole" zvíťazil v nedeľňom finále turnaja v Adelaide a ďalší tréningový duel ho čaká v piatok proti domácemu Nickovi Kyrgiosovi. Tento zápas bude v prítomnosti divákov.

Dvadsaťjedennásobný grandslamový šampión sa vracia na Australian Open po dvoch rokoch. Na turnaji v minulosti zvíťazil deväťkrát, no vlani ho z krajiny deportovali v dôsledku pravidiel ohľadom koronavírusu. Djokovič nebol proti ochoreniu zaočkovaný a vakcínu dlhodobo odmieta.

Riaditeľ turnaja Craig Tiley varoval fanúšikov pred prípadným pískaním a bučaním na srbského tenistu. Takýmto fanúšikom pohrozil vylúčením z podujatia. Informácie priniesla AFP.