Main Content

MŠK Žilina sa pripravuje na jar: Odišli 2 dôležití hráči, aké sú ciele?

sobota, 7. január 2023 18:32 | Autor: TASR

MŠK Žilina
MŠK Žilina | zdroj: TASR

Futbalisti MŠK Žilina odštartovali v sobotu 7. januára spoločným zrazom mesačnú zimnú prípravu. V nej ich čaká šestica prípravných stretnutí pred ostrým ligovým štartom, ktorý je naplánovaný na sobotu 11. februára proti Skalici.

Na úvodnom tréningu sa hlásilo trénerovi Jaroslavovi Hynkovi 28 hráčov. "Medziobdobie v decembri bolo pre nás veľmi plodné. Zapracovali sme chalanov z B-tímu, odohrali sme dobré zápasy, hoci nám ten na Sparte narušila chrípková epidémia a absencie viacerých chalanov. Aj po ligových dohrávkach sme na šiestom mieste, čo je pre nás dôležité, lebo máme všetko vo vlastných rukách. Naším cieľom je byť v prvej šestke. Chceme sa na štyri ligové zápasy základnej časti dobre pripraviť a zvládnuť to. Pochvala pre chalanov patrí za prechodné obdobie i terajšie plnenie individuálnych plánov. Chalani k tomu pristúpili zodpovedne. Verím, že v tomto trende budeme pokračovať aj v najbližších štyroch týždňoch," povedal podľa klubovej stránky.

Tréner už ďalej nemôže počítať s dvojicou Taofiq Jibril a Patrik Myslovič. "Jibril odviedol pre tím super prácu, no absentovali góly. Efektivita bola u neho naozaj malá. Pristúpil na veci, ktoré sme od neho požadovali. Pri lúčení sme si povedali, že sme všetci urobili maximum a Jib dostal priestor, ktorý sme mu sľúbili. Paťov odchod bol vcelku rýchly. Predpoklad odchodu hráčov pri práci s mladým tímom je normálny. Prišlo to a až časom uvidíme, ako nám Patrik bude chýbať. Štatisticky bol po jeseni štvrtým najlepším záložníkom v lige, na čo treba poukázať. Prinieslo mu to ovocie v podobe hosťovania a športového progresu. My ho jednoducho musíme nahradiť. Túto dvojicu nahradíme aktuálne chalanmi z rezervného tímu. Na druhú stranu je káder zdravý, Dávid Ďuriš je po zranení takmer stopercentný, Jano Minárik naskočil do plného tréningu," informoval tréner Hynek.

Zmeny nastali v Žiline aj v realizačnom tíme. "Chceme zlepšovať a zefektívniť veci po taktickej, kondičnej i analytickej stránke. Dušana Bindera nahradil Richard Polák, s ktorým sa dlhodobo poznám a do Žiliny prišiel na moje odporúčanie. Verím, že prinesie kvalitu, ktorú už ukázal pri B-tíme," odôvodnil Hynek príchod externého analytika.

 

Program zimnej prípravy MŠK Žilina:

14. januára o 15.30: Union Berlín - MŠK Žilina

18. januára: MŠK Žilina - Tatran Prešov

21. januára: ETO Györ - MŠK Žilina

25. januára: MŠK Žilina - Železiarne Podbrezová

28. januára: MŠK Žilina - Třinec

4. februára: MŠK Žilina - MFK Karviná