Main Content

Šéf FIFA Infantino pod paľbou ostrej kritiky: Je z toho zhrozený

streda, 4. január 2023 17:48 | Autor: TASR

Gianni Infantino
Gianni Infantino | zdroj: TASR

Prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Gianni Infantino je zdesený z kritiky, ktorá sa na jeho adresu vzniesla po tom, čo si urobil selfie pri rakve zosnulého Pelého.

Infantino sa zúčastnil na 24-hodinovej smútočnej rozlúčke na štadióne FC Santos, v ktorom strávil legendárny Brazílčan takmer celú profesionálnu kariéru. Prezidenta FIFA odfotografovali pri tom, ako si robil selfie s bývalými spoluhráčmi brazílskeho futbalistu len pár metrov od rakvy.

Päťdesiatdvaročný Švajčiar však podľa vlastných slov kritike nerozumie. "Som zhrozený po tom, čo som bol informovaný, že ma niektorí ľudia kritizujú. Chcel by som objasniť, že som bol poctený tým, že ma spoluhráči a rodinní príslušníci Pelého požiadali, či by som si s nimi mohol urobiť niekoľko fotografií, s čím som okamžite súhlasil a bral som to s pokorou," uviedol šéf futbalovej federácie, ktorý je na jej čele od roku 2016, keď vystriedal svojho krajana Seppa Blattera.

"V prípade selfie ma požiadali Pelého spoluhráči o to, aby som na nej zachytil nás všetkých spolu, ale nevedeli, ako to urobiť. Ak som bol nápomocný a vyvoláva to kritiku, som rád. Budem aj naďalej pokračovať v tom, aby som bol nápomocný všade, kde to bude možné," dodal.