Main Content

Pre nás ste majstri... (Komentár)

utorok, 3. január 2023 11:47 | Autor: Róbert Kalnický

Bačo a Mišiak
Bačo a Mišiak | zdroj: TASR

Slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov skončila svoje účinkovanie na svetovom šampionáte juniorov so cťou. Vo štvrťfinálovom boji mala Kanadu na lopatu, no napokon o všetkom rozhodol Connor Bedard individuálnym sólom.

Komentár Róberta Kalnického

Sme na dobrej ceste. Slovenský hokej sa začína uberať tým správnym smerom. Hoci sme opäť nepostúpili do boja o cenné kovy, na tomto turnaji sme zanechali výborný dojem. Ruku na srdce, kto očakával podobný priebeh po prvom zápase s Fínskom?

Slovenskí mladíci boli blízko postupu. V tretej tretine stretnutia s Kanadou bolo celé Scotiabank Centre na niekoľko okamihov umlčané. Absolutórium si zaslúžia hráči, ktorí v záverečnej časti riadneho hracieho času zvierali najväčšieho favorita na zlato a boli blízko obrovskej senzácii. Z turnaja môžeme odísť so vztýčenou hlavou.

Čiernou škvrnou je nezvládnutých dvadsať minút proti Švajčiarsku. To, na čo sa chalani pripravujú celý rok, si nechali zobrať v rozmedzí pár sekúnd. Proti tak hrateľnému súperovi stratiť vedenie 3:1 je neprípustné! Švajčiarov sme mali na lopate a výhru v skupine tiež. Žiaľ, všetci vieme ako to dopadlo...

Často kritizovaný tréner Ivan Feneš vykúzlil taktiku, vďaka ktorej sme opäť živili šancu na zázrak. Hokejové Slovensko sa aj napriek nočnému času opäť spojilo. Práve tieto okamihy sú tým, čo chceme vidieť. Naša reprezentácia do 20 rokov nikdy nezvierala Kanadu a nesiahala na úspech. To sa tejto partii podarilo.

Vyrastá nám nová zlatá generácia, ktorá nám pripraví ešte mnoho skvelých momentov. Nesmieme opomenúť, že náš tím bol najmladší na turnaji a o rok sa vrátime ešte skúsenejší. Ukázali sme hokejovému svetu, že s nami treba počítať. Naše srdcia opäť bili pre hokejovú reprezentáciu a preto sú títo chlapci pre nás majstrami.