Main Content

VIDEO: Zdeno Chára ako čestný hosť Winter Classic. Boston zdolal v dráme Penguins

utorok, 3. január 2023 10:20 | Autor: TASR

Winter Classic 2024
Winter Classic 2024 | zdroj: YouTube

Hokejisti Boston Bruins zvíťazili v pondelňajšom zápase Winter Classic NHL nad Pittsburghom Penguins 2:1. Duel sa hral na bejzbalovom štadióne Fenway Park, ktorý je domovský štadión bejzbalistov Boston Red Sox. Jednou z osobností, ktoré sa postarali o čestné buly, bol bývalý slovenský obranca Zdeno Chára. Oba góly Bostonu strelil v tretej tretine útočník Jake DeBrusk, ktorý sa postaral o piatu prehru Penguins po sebe. Boston víťazstvom potvrdil pozíciu najlepšieho tímu doterajšieho priebehu základnej časti.

Duel v bostonskom Fenway Park, ktorý je najmenší zo všetkých, na ktorých sa konali zápasy Winter Classic, sledovalo sledovalo 39.243 divákov. Divácky rekord týchto zápasov drží duel z roku 2014 medzi Montrealom a Detroitom, ktorý na Michiganskom štadióne sledovalo 105.491 divákov.

Úvodnému buly predchádzal bohatý sprievodný program, ktorého súčasť bol aj ceremoniál, v ktorom figuroval Chára spoločne s ďalšími legendami Bruins Johnnym Bucykom a Bobbym Orrom a bývalými bejzbalistami Jasonom Varitekom a Timom Wakefieldom. Buly malo netradičnú formu bejzbalového nadhodu.

Oba tímy nastúpili v špeciálnych sadách dresov. "Tučniaci" nimi odkázali na tím Pittsburgh Pirates z roku 1925, ktorý nosil na bielom podklade zlaté logo s dominantným písmenom "P." Bruins sa inšpirovali svojím pôvodným logom, ktoré používali v roku 1949, ku ktorému pridali nápis "Boston" a medvediu hlavu.

Pre Boston Bruins, išlo o štvrtú účasť v zápasoch Winter Classic, ktoré sa pravidelne konajú od roku 2008. Fenway Park sa stal zároveň prvým miestom, ktoré druhýkrát hostilo takýto zápas. V predošlom stretnutí v roku zvíťazili v domovskom stánku bejzbalistov Boston Red Sox nad Philadelphiou 2:1 po predĺžení. Neskôr si Winter Classic zahrali aj v roku 2016 s Montrealom (1:5) a 2019 s Chicagom (4:2). Penguins si Winter Classic zahrali tretíkrát - v roku 2008 s Buffalom (2:1 sn) a v 2011 s Washingtonom (1:3).

NHL - sumár:

Boston Bruins - Pittsburgh Penguins 2:1 (0:0, 0:1, 2:0)

Góly: 48. DeBrusk (Marchand, Grzelcyk), 58. DeBrusk (Hall, Krejčí) - 29. Kapanen (Heinen, Carter). Brankári: Ullmark - Jarry (16. DeSmith). Strely na bránku: 29:27.