Main Content

Zápas svetovej kvality a veľké emócie: Čo povedali Feneš, Nemec či Mešár po triumfe nad USA?

štvrtok, 29. december 2022 09:14 | Autor: TASR

Filip Mešár
Filip Mešár | zdroj: TASR

Slovenskí hokejoví reprezentanti do 20 rokov sa na MS v kanadskom Monctone postarali o veľké prekvapenie. Vo svojom druhom zápase na šampionáte zdolali jedného z favoritov na titul USA 6:3.

Duel v aréne Avenir Centre rozhodla druhá tretina, ktorú Slováci vyhrali 3:0. Na gól Libora Nemca v nej nadviazali Dalibor Dvorský, Róbert Bačo a Filip Mešár. V tretej tretine poistil triumf Peter Repčík a skóre uzavrel do prázdnej bránky Alex Čiernik.

V ďalšom zápase sa zverenci Ivana Feneša stretnú v piatok o 17.00 SEČ proti Lotyšsku. Boje v skupine uzavrú v rovnakom čase proti Švajčiarsku v sobotu 31. decembra.

Hlasy po zápase /zdroje: SZĽH, AP/

Ivan Feneš, tréner SR: "Bol to zápas svetovej kvality. Sme nesmierne šťastní, že sme ho zvládli, takéto víťazstvo nás extrémne motivuje do ďalšieho priebehu turnaja. Na chalanov som hrdý, ukázali extratriedu. Brankár Gajan predviedol úžasný výkon. Držal nás v hre. Keď bolo treba, predviedol úžasné zákroky."

Adam Gajan, brankár SR: "Hrali sme výborne. V závere tretej tretiny som už bol dosť unavený, mal som aj nejaké kŕče. Bolo to zložité, no som rád, že sme vyhrali."

Filip Mešár, útočník SR: "Pred zápasom sme si povedali, že musíme podať úplne iný výkon, ako proti Fínom a podarilo sa to. Hrali sme jeden za druhého, striedačka žila celý duel. Emócie tu sú, musíme sa však tešiť tak maximálne do polnoci, čaká nás ešte ťažký turnaj."

Šimon Nemec, obranca SR: "Po takomto výkone nemôžete byť unavený. V tomto zápase sme urobili veľa dobrých vecí."

Rand Pecknold, tréner USA: "Brankár súpera bol dnes jednoznačne najlepším hráčom na ľade. Musíme hrať dôslednejšie a chlapci to vedia."