Main Content

Novak Djokovič je späť: Po roku je na austrálskej pôde

utorok, 27. december 2022 14:52 | Autor: TASR

Novak Djokovič
Novak Djokovič | zdroj: TASR

Srbský tenista Novak Djokovič v utorok priletel do Austrálie takmer rok po tom, ako ho deportovali z krajiny. "Nole" nemohol obhajovať titul na grandslamovom Australian Open v Melbourne, pretože sa odmietol dať zaočkovať proti ochoreniu COVID-19. Deväťnásobný víťaz tohto turnaja mal pôvodne zákaz vstupu do krajiny na tri roky.

Djokovič v januári prehral súdny spor o svoj očkovací status. Austrália však odvtedy zrušila požiadavku, aby sa návštevníci krajiny museli preukazovať očkovaním proti koronavírusu. Austrálska vláda v novembri potvrdila, že neočkovaný Srb už nemá zákaz a dostal víza, ktoré mu umožňujú hrať na úvodnom grandslame roka.

Výkonný riaditeľ Austrálskej tenisovej federácie Craig Tiley vyjadril nádej, že miestni fanúšikovia Djokovičov návrat príjmu. "Vítame ho späť v Austrálii. Mám veľkú dôveru v austrálsku verejnosť. Verím, že ľudia zareagujú tak, ako dúfame, že zareagujú," citovala Tileyho agentúra AFP.

Srbský tenista by mal v nedeľu nastúpiť na turnaji v Adelaide, ktorý je prípravou pred Australian Open. "Po tom, čo sa udialo začiatkom tohto roka dúfam, že budem mať dôstojné prijatie, ktoré mi pomôže hrať dobrý tenis," povedal Djokovič.