Main Content

Opakovanie finále MS 2022? 200 tisíc francúzskych fanúšikov podpísalo petíciu

piatok, 23. december 2022 10:38 | Autor: TASR

Francúzsko
Francúzsko | zdroj: TASR

Francúzski fanúšikovia vytvorili online petíciu, ktorá požaduje opakovanie finále MS 2022 v Katare. Futbalisti "Les Bleus" v ňom podľahli Argentíne po rozstrele z 11 m.

Petícia vznikla na špeciálnom francúzskom webe, autori žiadajú zopakovať finálový duel pre "skorumpovanosť rozhodcov". Petíciu, ktorú podpísalo do štvrtkového večera viac ako 196-tisíc ľudí, plánujú poslať na posúdenie Medzinárodnej futbalovej federácii (FIFA).

Víťazstvo na MS 2022 mohlo byť pre francúzsky tím druhé po sebe a tretie v histórii. Zverenci Didiera Deschampsa prehrávali 0:2, no duel posunuli do predĺženia, kde tiež prehrávali 2:3. V momente zo 108. minúty, keď Lionel Messi prekonal Huga Llorisa, boli na trávniku dvaja hráči, ktorí nemali na ihrisku čo robiť. Išlo o dvojicu Argentínčanov vo vestách pre striedajúcich hráčov, ktorí sa tešili predčasne.

Mysleli si totiž, že v sieti skončil už pokus Lautara Martineza. Na situáciu upozornili francúzske médiá a pridali výklad pravidiel, ktorý jasne hovorí o ich porušení. Francúzom sa napokon opäť podarilo vyrovnať zásluhou útočníka Kyliana Mbappeho, ktorý vo finále zaznamenal hetrik. V rozstrele však jeho tím podľahol 2:4.