Main Content

DAC hlási zaujímavú posilu: Dunajská Streda získala Španiela

utorok, 20. december 2022 08:25 | Autor: TASR

DAC
DAC | zdroj: TASR

Novou posilou fortunaligového futbalového klubu FC DAC 1904 Dunajská Streda sa stal Alejandro Mendez. Dvadsaťjedenročný španielsky ľavý obranca prichádza z Michaloviec, s aktuálne druhým tímom najvyššej súťaže sa dohodol na zmluve do konca júna 2026. Informoval o tom portál fortunaliga.sk.

"Počas predošlých dvoch rokov som pôsobil na Slovensku a mal som možnosť presvedčiť sa, že DAC je veľký klub. Príchod do Dunajskej Stredy ma veľmi teší a považujem to za výborný krok v mojej kariére. Keď mi môj agent zavolal a povedal, že sa naskytla príležitosť prestúpiť do DAC-u, jednoznačne som mu povedal: áno, chcem tam ísť. Budem sa snažiť pomáhať mužstvu najlepšie ako viem, aby sme spoločne dosiahli úspechy," vyhlásil Mendez, ktorý nastupuje na pozícii ľavého obrancu. "Viem, že boj o miesto v zostave nebude jednoduchý, pretože Eric Davis je pre mňa jeden z najlepších hráčov celej ligy a na poste ľavého obrancu hral veľmi dobre aj Yhoan Andzouana. Verím však, že pokiaľ budem podávať výkony ako počas doterajšej kariéry, dostanem šancu v základnej jedenástke a budem posilou." Mendez bol stabilnou súčasťou zostavy Michaloviec. Na jeseň nevynechal v drese MFK Zemplín ani minútu.

"Tešíme sa z príchodu Mendeza. Je to hráč na ľavú stranu obrannej formácie, ktorý spĺňa naše kritériá nielen vekové, ale aj fyzické, hlavne rýchlostno-vytrvalostné, a tiež technické. Veríme, že dobre zapadne do mužstva a zvýši konkurenčné prostredie na ľavej strane obrany, kde je to pre nás veľmi potrebné," vyjadril svoje myšlienky tréner Adrian Guľa.