Main Content

HLASY po epickom finále MS 2022: Utrpenie, ktoré prinieslo zaslúžené víťazstvo

nedeľa, 18. december 2022 20:36 | Autor: TASR

Argentína
Argentína | zdroj: TASR

Argentínski futbalisti sa stali tretíkrát v histórii majstrami sveta. V nedeľňajšom finále MS v katarskom Lusaile zvíťazili nad obhajcami titulu Francúzmi 4:2 v jedenástkovom rozstrele.

V riadnom hracom čase sa zápas skončil 2:2 a po predĺžení bol stav 3:3. Argentína pretavila šiestu finálovú účasť na zisk tretieho titulu po rokoch 1978 a 1986.

Hlasy aktérov (zdroj AFP, ČT Sport, TF1):

Emiliano Martinez, brankár Argentíny: "Komplikovaný zápas s mnohými zvratmi. Francúzi sa doňho dvakrát dokázali vrátiť a vyrovnať. Bol to náš osud, že sme museli trpieť, aby sme sa napokon mohli tešiť. Všetko, o čom som sníval, sa splnilo. Nemám slov. Pri rozstrele som bol pokojný, prvá chytená jedenástka mi veľmi pomohla. Toto víťazstvo patrí mojej rodine."

Enzo Fernandez, stredopoliar Argentíny: "Od začiatku turnaja sme hrali za našu krajinu a pre našich skvelých fanúšikov. Je to neskutočný pocit, že sme ich po toľkých rokoch čakania dokázali naplniť radosťou. Bola tu dnes skoro celá moja rodina, ktorej z celého srdca venujem tento titul."

Lionel Scaloni, tréner Argentíny: "Som hrdý na celé mužstvo. Hráči ukázali nezlomnú vôľu a túžbu zvíťaziť, hoci na ceste za úspechom si toho museli veľa vytrpieť. Toto je historický moment pre našu krajinu. Ľudia by si tento výnimočný úspech mali užiť."

Rodrigo de Paul, stredopoliar Argentíny: "Na dnešný deň nikdy v živote nezabudnem. Trpeli sme, ale naše víťazstvo považujem za zaslúžené, zdolali sme obhajcu titulu. Mám obrovskú radosť, ktorá sa ani nedá slovami opísať.

Raphael Varane, stopér Francúzska: "Sme veľmi sklamaní. Vydali sme zo seba všetko. Šesťdesiat minút sme nehrali dobre, ale bojovali sme až do konca. Dokázali sme sa vrátiť do zápasu a napokon sme mohli aj vyhrať. Začali sme ich tlačiť a verili sme si, že to dokážeme otočiť. Toto mužstvo ukázalo, že má bojovného ducha, na víťazstvo to však nestačilo. Napriek tomu som na nás hrdý."