Main Content

Nór Zuccarello má fantastickú formu: Bodoval v 8. zápase za sebou

štvrtok, 15. december 2022 11:12 | Autor: TASR

Mats Zuccarello
Mats Zuccarello | zdroj: TASR

Nórsky hokejista Mats Zuccarello bodoval v drese Minnesoty Wild v ôsmom zápase za sebou. Útočník gólovo prispel k víťazstvu 4:1 nad Detroitom, keď zvýšil v 39. minúte na 3:1. Po jednej asistencii si zhodne pripísali Juraj Slafkovský z Montrealu a Adam Ružička v drese Calgary Flames.

Zuccarello odpovedal na kontaktný gól Elmera Söderbloma po 16 sekundách a pripísal si desiaty presný zásah v prebiehajúcej sezóne. Celkovo má na konte 30 bodov a tretinu z nich získal v predchádzajúcich ôsmich stretnutiach (3+7). "Mal som len šťastie, ale potešilo ma to. Bol to dôležitý gól, do šatne sme vďaka nemu išli s dvojgólovým vedením" uviedol 35-ročný krídelník pre webstránku nhl.com. Puk vybojoval pri mantineli spoločne s Kirillom Kaprizovom a brankára Magnusa Hellberga prekonal napriek nepovolenému zákroku Bena Chiarota. Jediného strelca Detroitu povolali v stredu z farmy.

"Jasné, chceli ten náskok späť a keď skórovali, všetci sme stuhli. Musím byť rýchlejší, najmä v dôležitých momentoch. Trochu nás to vyviedlo z tempa," povedal k situácii Hellberg. Minnesota triumfovala v piatom zápase na domácom ľade za sebou.

Výbornú východiskovú pozíciu si vytvorili hráči Vancouveru pri triumfe 4:3 pp a sn na ľade Calgary. Už po necelých dvoch minútach viedli o dva góly, v rozmedzí 34 sekúnd sa o to postarali Bo Horvat a Conor Garland. "Náš problém bol v tom, že sme chceli hrať esteticky, najmä na začiatku zápasov. Dnes sme hrali jednoducho a prišiel výsledok," povedal Horvat k stretnutiu, v ktorom jeho tím na začiatku záverečného dejstva prehrával 2:3. Pri kontaktnom góle bol aj Ružička. Jeho strelu počas presilovej hry zablokoval J. T. Miller a puk sa následne odrazil k Dillonovi Dubemu, ktorý poslal strieľanú prihrávku na Mikaela Backlunda.

Asistenciu pri prehre svojho tímu zaznamenal aj Slafkovský, ktorého Montreal podľahol Ottawe 2:3. Slovenský útočník mal navrch v súboji s Nickom Holdenom a nahodil puk do rohu klziska. Jake Evans ho následne naservíroval pred bránku Kirbymu Dachovi a ten znížil v 49. minúte na 1:3.