Main Content

Florbalová kauza pokračuje: Oficiálne stanovisko vydalo Gymnázium zo Zlatých Moraviec

piatok, 9. december 2022 14:13 | Autor: Redakcia Sport7.sk

Ondrej Molnár
Ondrej Molnár | zdroj: TASR

Ku kauze z florbalového turnaja v Nitre, kde mali slovenskí hokejoví reprezentanti Ondrej Molnár a Adam Sýkora napadnúť protihráčov a vyvolať hromadnú bitku pokračuje. Oficiálne vyjadrenie vydalo aj Gymnázium zo Zlatých Moraviec, ktorého žiak už podstúpil operáciu zranenej sánky. Celé stanovisko prinášame v needitovanej verzii.

"Reagujeme na príspevok Strednej športovej školy. Zápas sa hral podľa pravidiel, po bežnom faule (aké boli z oboch strán viackrát v priebehu zápasu) náš žiak išiel na trestnú lavicu a bol napadnutý zozadu hráčom z Nitry, ktorý ho chytil pod krk.

Keď chceli tomu naši žiaci zabrániť, rozbehla sa bitka zo strany hráčov z Nitry, aj tých čo sedeli na lavičke. Náš zranený žiak, ktorého si pravdepodobne pomýlili s faulujúcim hráčom, skončil s trojitou zlomeninou sánky a vybitými zubami. Výtržníctvo zo strany hráčov z Nitry pokračovalo ďalej, keď dokopali ešte ďalšieho hráča na zemi.

Brániť násilné správanie reprezentantov a využívať na to nepravdivé informácie nie je správne. K tomuto incidentu nemuselo vôbec dôjsť, keby rozhodcovia včas zasiahli a neprizerali sa danej situácii.

Je veľmi smutné, že k takémuto incidentu vôbec došlo a veľmi nás mrzí, že organizujúca škola, ktorá mala zabezpečiť korektný priebeh súťaže, zle vyhodnotila danú situáciu a neobjektívne stojí na strane svojich hráčov, čo môžu potvrdiť účastníci ďalších piatich škôl."