Main Content

Slafkovský a MS do 20 rokov? Prehovoril generálny manažér Montrealu

streda, 7. december 2022 04:49 | Autor: Róbert Kalnický

Juraj Slafkovský
Juraj Slafkovský | zdroj: TASR

Ohľadom účasti Juraja Slafkovského na svetovom šampionáte juniorov stále nepadla definitíva. Podľa najnovších správ zo zámoria však draftová jednotka národný dres Slovenska na prelome rokov neoblečie.

V rozhovore pre La Presse prehovoril a aktuálne situácii generálny manažér Montrealu Kent Hughes. Práve GM Habs je najpovolanejšou osobou, ktorá rozhoduje o osude 18-ročného útočníka. „Ešte sme sa o ničom nerozhodli. Povedali sme Slovenskému zväzu ľadového hokeja, že ho budeme pozorne sledovať a že sa rozhodneme na poslednú chvíľu,“ povedal Hughes pre spomínaný plátok.

„Momentálne však očakávame, že zostane s nami. Povedali sme im preto, aby boli ich plány bez neho a že by sme im zavolali, ak by sa niečo zmenilo,"pokračoval Hughes. Z jeho slov je preto jasné, že účasť Slafkovského je momentálne nepravdepodobná, ale nie nereálna. Na definitívne rozhodnutie si však musíme počkať. Nádej totiž stále existuje: „Hrá pomerne dobre, je vidieť pokroky. Všetko sa však ešte môže zmeniť. Tímy často nemajú radi zmeny na poslednú chvíľu, ale myslím si, že pri hráčovi, akým je on, by im to nevadilo nevadilo,“ zakončil Hughes rozprávanie o Slafkovskom.