Main Content

Šok zo zámoria: Ukončí česká hviezda svoju púť v NHL?

pondelok, 5. december 2022 07:22 | Autor: Róbert Kalnický

Jakub Voráček, Filip Hronek (dole)
Jakub Voráček, Filip Hronek (dole) | zdroj: TASR

Šokujúca informácia prišla z kanadsko-americkej NHL. V najlepšej hokejovej lige sveta už nemusíme uvidieť českú hviezdu Jakuba Voráčka. Dôvodom sú časté otrasy mozgu, ktoré forwarda Columbusu často trápia.

Ten posledný utrpel v rámci stretnutí Global Series ešte 4. novembra. To bol zároveň jeho zatiaľ posledný duel v najlepšej hokejovej lige sveta. Podľa portálu The Athletic sa však mohlo jednať už aj o definitívne posledný zápas. „V najbližšej dobe neočakávame riešenie. Jakeovi dáme toľko času, koľko potrebuje, pretože jeho dlhodobé zdravie je v tomto prípade najdôležitejším faktorom,“ uviedol generálny manažér Columbusu Jarmo Kekäläinen.

Upresniť situáciu by mal samotný 33-ročný rodák z Kladna už v pondelok na tlačovej konferencii, ktorá sa uskutoční v Nationwide Arene, teda v domovskom stánku Modrokabátnikov. Práve Blue Jackets vystrašili svojich priaznivcov na sociálnych sieťach. V piatok sa totiž na oficiálnych profiloch tímu objavila informácia, že doktori Voráčkovi neodporučili hrať hokej, pokiaľ u neho budú pretrvávať symptómy. 

Voráček počas svojej doterajšej kariéry v NHL pôsobil len v Columbuse a Philadelphii. Celkovo odohral v najlepšej hokejovej lige sveta 1058 stretnutí, v ktorých nazbieral 856 kanadských bodov.