Main Content

Fury je späť! Britská legenda zdolala Chisoru pred limitom

nedeľa, 4. december 2022 09:51 | Autor: TASR

Tyson Fury
Tyson Fury | zdroj: TASR

Britský boxer Tyson Fury obhájil titul majstra sveta organizácie WBC v ťažkej váhe. V sobotu večer na štadióne Tottenhamu Hotspur v Londýne nedal žiadnu šancu krajanovi Derekovi Chisorovi, keď rozhodca zápas ukončil pred koncom desiateho kola. Tridsaťštyriročný boxer okamžite po boji vyzval k ďalšiemu duelu Ukrajinca Oleksandra Usyka.

Fury bol pred sobotným zápasom jasným favoritom. Od začiatku túto úlohu potvrdzoval a svojho súpera zasypával jedným tvrdým úderom za druhým. Šesťdesiattisíc divákov od začiatku nepochybovalo, kto bude víťaz a len sa čakalo na to, či to Fury stihne pred limitom.

Rozhodca zápas nakoniec ukončil pred koncom desiateho kola a následne vyhlásil Furyho za víťaza. Pripísal si tak už 33. víťazstvo v kariére, z toho 24 zápasov vyhral pred limitom. Chisora zaknihoval trinástu prehru a z ringu odchádzal s krvácajúcimi ústami. "Cítil som sa dobre, potreboval som nejaké kolá, neboxoval som od apríla. Dostával som dobré údery, Chisora je tvrdý muž. Ale ja som ho zasiahol ranami, ktoré by uzemnili kohokoľvek iného," citovala Furyho agentúra AP.

Brit sa v ringu objavil prvýkrát od jarného zápasu s Dilianom Whytom. Hoci následne oznámil koniec kariéry, vrátil sa. Tentoraz sa ale ohlásenie konca kariéry nekonalo. Naopak, na súboj vyzval Ukrajinca Usyka. "Usyk, si na rade. Jedného Ukrajinca som už zmákol, Klička. Takže poďme do toho," povedal mu z očí do očí.